Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Fasfas Böreği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Fasfas Böreği



Tavuklu Fasfas Böreği tarifi - Tavuklu Fasfas Böreğinin yapılışı - Tavuklu Fasfas Böreği malzemeleri - Tavuklu Fasfas Böreği resmi




Malzemeler


• 8 su bardağı un

• 1 su bardağı yoğurt

• 1 su bardağı sıvı yağ

• 1 su bardağı ılık süt

• 1 adet en küçüğünden maya(40 gram)

• 8 adet yumurta(1 tanesinin sarısı üzerinde)

• 1 tatlı kaşığı şeker

• Yeteri kadar tuz

• 250 gram margarin

• Yeteri kadar susam ve çörek otu

• 1 kase haşlanmış tavuk eti

• 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı


Yoğurt, ılık süt, sıvı yağ, yumurta, maya, tuz, şeker ve un ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın Hamuru yarım saat mayalandırın Mayalanınca 4 eşit parçaya bölün Her parçayı incecik açın Margarini eritin ve fırça ile açtığınız hamuru bolca yağlayın Diğer hamurları da açtıktan sonra üst üste koyun ve her katını yağlayın 4 kat olan hamuru uçlarından ortaya doğru katlayarak kare şekli verip dolapta dondurun Dolaptan çıkarın ve yarım cm kalınlığında açın Hamuru 25 parçaya bölün Tavuk ve kaşarı karıştırın Kesilmiş her parçaya bir miktar koyun Rulo şeklinde sarıp tepsiye dizin Üzerine yumurta sarısı, susam ve çörek otu serpin 200 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirip sevise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla