Konu
:
Tavuklu Fasfas Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Fasfas Böreği
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Fasfas Böreği
Tavuklu Fasfas Böreği tarifi - Tavuklu Fasfas Böreğinin yapılışı - Tavuklu Fasfas Böreği malzemeleri - Tavuklu Fasfas Böreği resmi
Malzemeler
• 8 su bardağı un
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 1 su bardağı ılık süt
• 1 adet en küçüğünden maya(40 gram)
• 8 adet yumurta(1 tanesinin sarısı üzerinde)
• 1 tatlı kaşığı şeker
• Yeteri kadar tuz
• 250 gram margarin
• Yeteri kadar susam ve çörek otu
• 1 kase haşlanmış tavuk eti
• 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı
Yoğurt, ılık süt, sıvı yağ, yumurta, maya, tuz, şeker ve un ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın
Hamuru yarım saat mayalandırın
Mayalanınca 4 eşit parçaya bölün
Her parçayı incecik açın
Margarini eritin ve fırça ile açtığınız hamuru bolca yağlayın
Diğer hamurları da açtıktan sonra üst üste koyun ve her katını yağlayın
4 kat olan hamuru uçlarından ortaya doğru katlayarak kare şekli verip dolapta dondurun
Dolaptan çıkarın ve yarım cm kalınlığında açın
Hamuru 25 parçaya bölün
Tavuk ve kaşarı karıştırın
Kesilmiş her parçaya bir miktar koyun
Rulo şeklinde sarıp tepsiye dizin
Üzerine yumurta sarısı, susam ve çörek otu serpin
200 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirip sevise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul