Yalnız Mesajı Göster

Taze Gelin Mantısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Gelin Mantısı



Taze Gelin Mantısı Tarifi - Taze Gelin Mantısının Yapılışı - Mantı Tarifi


Malzemeler:


- 3 adet yufka,

- 1/2 kg yoğurt,

- 2 adet soğan,

- 250 gr kıyma,

- 1 çorba kaşığı pul biber,

- 4-5 diş sarmısak,

- Karabiber, tuz,

- 1 yemek kaşığı kuru nane,

- 1 kahve fincanı sıvı yağ+100 gr tereyağı

Yapılışı:


Yufkaları ortadan ikiye bölün 100 gr eritilmiş tereyağı ile yağlayın Kenarından

başlayarak sıkıca rulo yapın Böylece 3 yufkadan 6 adet rulo elde edin Birer parmak

genişliğinde kesip, fırın tepsisine dizin 200°C fırında pembeleşinceye kadar kızartın

Sıvı yağda ince doğradığınız soğanları kavurun Kıymayı ekleyip, 10-15 dakika daha

kavurun Ateşten alıp tuz ve karabiberi ekleyin Yoğurda ezilmiş sarmısakları katın

Yufkaların üzerine kıymalı harcı yayın Yoğurdu üzerine gezdirin Tereyağı ve pul biberle

hazırladığınız sosu döküp, kuru nane serpip, sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla