06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze Gelin Mantısı
Taze Gelin Mantısı Tarifi - Taze Gelin Mantısının Yapılışı - Mantı Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yufka,
- 1/2 kg yoğurt,
- 2 adet soğan,
- 250 gr kıyma,
- 1 çorba kaşığı pul biber,
- 4-5 diş sarmısak,
- Karabiber, tuz,
- 1 yemek kaşığı kuru nane,
- 1 kahve fincanı sıvı yağ+100 gr tereyağı
Yapılışı:
Yufkaları ortadan ikiye bölün 100 gr eritilmiş tereyağı ile yağlayın Kenarından
başlayarak sıkıca rulo yapın Böylece 3 yufkadan 6 adet rulo elde edin Birer parmak
genişliğinde kesip, fırın tepsisine dizin 200°C fırında pembeleşinceye kadar kızartın
Sıvı yağda ince doğradığınız soğanları kavurun Kıymayı ekleyip, 10-15 dakika daha
kavurun Ateşten alıp tuz ve karabiberi ekleyin Yoğurda ezilmiş sarmısakları katın
Yufkaların üzerine kıymalı harcı yayın Yoğurdu üzerine gezdirin Tereyağı ve pul biberle
hazırladığınız sosu döküp, kuru nane serpip, sıcak servis yapın
|
|
|