Konu: Çatalkuyruk
Yalnız Mesajı Göster

Çatalkuyruk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çatalkuyruk




Malzemeler;

* 2 yumurta,

*4 çorba kaşığı yoğurt,

*1 çay bardağı sıvıyağ,

*1 çay kaşığı karbonat ( yarım çay bardağı suyun içinde eritilecek)

* Aldığı kadar un

* Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı:

1 Tüm malzemeyi karıştırarak hamur hazırlanır( Ele yapışmayacak kulak memesi yumuşaklığında olmalı )

2 Hamur oklava ile açılır Yufka gibi ince olmamalı ama çok da kalın olmamalı

3 Hamurdan isteseniz bıçakla, kare, dikdörgen veya benim yaptığım gibi pantolon şekli, isterseniz bardakla yuvarlak şekil, yada bildiğiniz başkaca bir yöntem varsa o şekilde parçalar kesin

4 Kızgın yağa atarak, arkalı, önlü kızartın

5 Dilerseniz kızartma esnasında tuz atabilirsiniz


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla