Konu
:
Çatalkuyruk
Yalnız Mesajı Göster
Çatalkuyruk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çatalkuyruk
Malzemeler;
* 2 yumurta,
*4 çorba kaşığı yoğurt,
*1 çay bardağı sıvıyağ,
*1 çay kaşığı karbonat ( yarım çay bardağı suyun içinde eritilecek)
* Aldığı kadar un
* Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı:
1
Tüm malzemeyi karıştırarak hamur hazırlanır
( Ele yapışmayacak kulak memesi yumuşaklığında olmalı )
2
Hamur oklava ile açılır
Yufka gibi ince olmamalı ama çok da kalın olmamalı
3
Hamurdan isteseniz bıçakla, kare, dikdörgen veya benim yaptığım gibi pantolon şekli, isterseniz bardakla yuvarlak şekil, yada bildiğiniz başkaca bir yöntem varsa o şekilde parçalar kesin
4
Kızgın yağa atarak, arkalı, önlü kızartın
5
Dilerseniz kızartma esnasında tuz atabilirsiniz
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul