Konu
:
Ege Bohçası
Yalnız Mesajı Göster
Ege Bohçası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ege Bohçası
Malzemeler:
4 su b
un
Yarım paket yaşmaya
1 tatlı k
tuz
1 tatlı k
toz şeker
1 çay b
süt
1 çay b
sıvıyağ
1 yumurta
İç harcı için:
Yeşil soğan
Siyah zeytin
Yeşil zeytin
Tulum peyniri
Çamur peyniri
Üzeri için:
Galeta unu
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına 4 su b
unu alın
Ortasına yarım paket yaşmaya ilave edin
Mayanın üzerine yoğurt suyu 1 çay b
süt ve 1 adet yumurta kırın
İlk önce mayayı eritin
Üzerine sıvıyağ ilave edin
Poğaça hamurunu yoğurun
Hamur parçasını 12 adet bezeye bölün
İç harcı için bir kaba siyah zeytin,yeşil zeytin ilave edin
Yeşil soğanı ince olarak kesin
Karıştırma kabına ilave edin
Üzerine tulum peyniri ve çamur peyniri İlave edip iç harcı karıştırın
Poğaça hamurunu yuvarlak olarak elinizle açın
Poğaça hamurunu içine peynirli iç harçtan payşaştıırn
Daha sonra poğaçayı bohça gibi kapatın
Bir tarafını galeta ununa bulayın
Ege poğaçasını fırın tepsisine dizin
Mayalanması için bir süre bekletin
Daha sonra önceden ıstılmış olan 180 derecelik fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul