Yalnız Mesajı Göster

Ege Bohçası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ege Bohçası





Malzemeler:

4 su b un

Yarım paket yaşmaya

1 tatlı k tuz

1 tatlı k toz şeker

1 çay b süt

1 çay b sıvıyağ

1 yumurta

İç harcı için:


Yeşil soğan

Siyah zeytin

Yeşil zeytin

Tulum peyniri

Çamur peyniri

Üzeri için:


Galeta unu


Hazırlanışı:

Karıştırma kabına 4 su bunu alınOrtasına yarım paket yaşmaya ilave edin Mayanın üzerine yoğurt suyu 1 çay bsüt ve 1 adet yumurta kırınİlk önce mayayı eritinÜzerine sıvıyağ ilave edinPoğaça hamurunu yoğurunHamur parçasını 12 adet bezeye bölünİç harcı için bir kaba siyah zeytin,yeşil zeytin ilave edinYeşil soğanı ince olarak kesinKarıştırma kabına ilave edinÜzerine tulum peyniri ve çamur peyniri İlave edip iç harcı karıştırın


Poğaça hamurunu yuvarlak olarak elinizle açınPoğaça hamurunu içine peynirli iç harçtan payşaştıırnDaha sonra poğaçayı bohça gibi kapatınBir tarafını galeta ununa bulayınEge poğaçasını fırın tepsisine dizinMayalanması için bir süre bekletinDaha sonra önceden ıstılmış olan 180 derecelik fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla