Konu
:
Kabaklı Tül Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Kabaklı Tül Böreği
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabaklı Tül Böreği
kabaklı börek tarifi - börek tarifleri - börek çeşitleri - hamurişi tarifleri
Malzemeler
1 litre süt
1 çay kaşığı tuz
5 adet yumurta
2 adet hazır yufka
125 gram bitkisel margarin
1 adet ince küçük yeşil kabak
3-4 dal dereotu
2 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar
Böreğin tarifi
Kabağın sapını kesip yıkadıktan sonra kabuğuyla rendeleyin
Avuçlarınızın arasında iyice sıkıp suyunu alın
Süt, tuz ve bitkisel margarini küçük bir tencereye koyup orta ısılı ateşte kaynayıncaya kadar pişirdikten sonra ocaktan alın
Başka bir tencereye aktarıp soğumasını bekleyin
Soğuyunca yumurtaları kırıp tel çırpıcı yardımıyla iyice çırpın
Yufkaları kibrit kutusu büyüklüğünde parçalar halinde kesip parçaları soğumuş olan süte aktarın ve karıştırın
Rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip tekrar karıştırın
Sıkılmış kabağı ve incecik kıyılmış dereotunu ekleyip bir kez daha karıştırdıktan sonra yufka parçalarının sosu çekmesi için on beş dakika bir kenarda bekletin
Diğer taraftan, orta boy, yuvarlak ya da kare bir borcamı bir yemek kaşığı sıvıyağla yağlayın
Hazırladığınız yufkalı karışımı borcama aktarıp üzerini kaşıkla düzeltin
Şekilli kek kalıbı kullanabilirsiniz
Böreği beş dakika önceden ısıtıp yüz seksen dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında üzeri altın sarısı oluncaya kadar, en az 40 dakika pişirip çıkarın
Hafifçe ılık hale gelmesini bekleyip dilimleyerek servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul