Konu
:
Paskalya Çöreği
Yalnız Mesajı Göster
Paskalya Çöreği
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Paskalya Çöreği
Paskalya Çöreği Nasıl Yapılır - Paskalya Çöreği Hakkında - Paskalya Çöreği Tarifi
Malzemeler
3 su bardağı un
42 gram yaş maya
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı tozşeker
125 gram margarin
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı mahlep
Üzeri için:
1 adet yumurtanın sarısı
File fındık
Paskalya Çöreği Yapılışı
DÜZ bir zemine unu eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın
Ortasına yaş mayayı koyun ve ılık su ile eritin
Tozşeker, margarin, yumurta ve mahlebi ekleyip, unu katmadan diğer malzemeyi karıştırın
Daha sonra unu katıp, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar tüm malzemeyi yoğurun
Hamuru 15 dakika dinlendirin ve 4 eşit parçaya ayırın
Her parçayı üçe bölün ve un serpilmiş tezgahın üzerinde 10 dakika dinlendirin
Hamurları avucunuzun içinde yuvarlayarak 15 cm uzunluğunda çubuklar elde edin
3 adet çubuğu yan yana koyun ve uç kısımlarını birleştirin
Birbirinin içinden geçirip saç örgüsü şekli verin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin
Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın
Kabarmaları için 15-20 dakika dinlendirin
Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve file badem serpin
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin
Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın
alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul