Konu
:
Erzurum Ketesinin Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Erzurum Ketesinin Tarifi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erzurum Ketesinin Tarifi
erzurum ketesinin yapılışı - erzurum ketesi nasıl yapılır
MALZEMELER
* 2 su bardağı ılık süt
* 1/2 su bardağı sıvıyağ
* 1 pk kuru maya (11 gr
)
* 2 yemek kaşığı toz şeker
* 1 yumurta
* 1 yumurta sarısı (üzeri için)
* Aldığı kadar un
* Tuz
İç Malzeme:
* 200 gr tereyağı
* 4-5 yemek kaşığı un
* Tuz
TARİF
1
Sütü el yakmayacak kadar ısıtın ve geniş bir kaba alın
1 adet yumurta, sıvıyağ, toz şeker ve tuzu karıştırın
Unu azar azar ilave ederek mayayı da ekleyin ve ele yapışmayacak kadar yumuşak bir hamur yapın
Hamuru mayalanması için sararak çin 1 saat kadar bekletin
2
İçi için: Tereyağını eritin
4 kaşık unu yağa ekleyip kavurun
Kavrulmayacak kadar katı olduysa sıvıyağ, cıvık olduysa 1 kaşık daha un ekleyerek 5 dk
kadar karıştırarak kavurun
3
Mayalanmış hamurdan irice bezeler alıp tezgahın üzerinde yarım santim kalınlığında açın
Hazırladınız içten açtığınız hamurun üzerine yayıp rulo yapın ve kendi etrafında çevirin
Yağlanmış tepsiye hazırladığınız bezeleri alıp elinizle üstünü hafif yuvarlayarak kat izlerini giderin
4
Tepsiye dizdiğiniz ketelerin üzerine yumurta sarısı sürün ve çatalla enine boyuna çizerek şekil verin
Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul