Konu
:
Kıymalı Kolay Su Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Kolay Su Böreği
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Kolay Su Böreği
Kıymalı kolay su böreği
Malzemeler
6 Adet yufka
4 Adet yumurta
2 Su bardağı süt
1 Su bardağı sıvı yağ
2 Su bardağı su
İç malzeme için
1 Adet soğan
1 Çorba kaşığı tereyağ
400 Gram kıyma
Yarım demet maydonoz
Tuz
Karabiber
1 Çay kaşığı toz şeker
Hazırlanışı
Böreğin iç malzemesizi hazırlamak için,ince kıydığınız soğanı tereyağında hafif pembelene kadar soteletin
Kıymayı ekleyerek 5 dakika kadar pişirin
Kıydığınız maydonozu,tuzu,karabiberi ve toz şekeri ilave ederek bir-iki kez karıştırın
Sonrasında kenara alarak soğumaya bırakın
Yağladığınız büyük boy fırın kabına 1 adet yufkayı serip,kenarlarından fazlalıklarını koparın
Yumurta,süt,sıvıyağ ve suyu derin bir kapta iyice karıştırın
Başka bir yufkayı rulo halinde sarıp 7-8 cm'lik parçalar halinde kopararak hazırladığınız sütlü karışıma batırın ve tepsiye yanyana dizin
Diğer bir yufka ile daha aynı işlemi tekrar edinÜzerine hazırladığınız kıymalı iç malzemeyi yayın Diğer 2 yufkayı yine parça parça kopararak sütlü karışıma batırıp iç malzemesinin üzerine dizin
Kalan son yufkayıda en üste kapatarak artan sütün karışımını böreğin üzerine dökün
Önceden ısıtılmız 190 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Aşçının notu
*Kıymalı kolay su böreğini pişirirken üzerinin kızarmasına ve alt kısmının iyi pişmesine dikkat edilmeli
*Fırın kabınız küçük ise 6 yufka yerine 4 yufka kullanarak malzemeleri de 1/3 oranında azaltarak kullanabilirsiniz
*Böreğinizin içini kıyma yerine beyaz peynir ve maydanoz ile de hazırlayabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul