Konu
:
Pastırmalı Kaşarlı Tombik Poğaça
Yalnız Mesajı Göster
Pastırmalı Kaşarlı Tombik Poğaça
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pastırmalı Kaşarlı Tombik Poğaça
Pastırmalı Kaşarlı Tombik Poğaça Tarifi - Pastırmalı Kaşarlı Tombik Poğaça Yapılışı - Pastırmalı Kaşarlı Tombik Poğaça Nasıl Yapılır - Pastırmalı Kaşarlı Tombik Poğaça Malzemeleri
Malzeme Listesi:
4,5 Su B
Un
Yarım Pk
Yaş Maya
1 Su B
Sulu Yoğurt
2 Çorba K
Tereyağı
1 Çay B
Sıvıyağı
1 Yumurta
Tuz
Aldığı Kadar Su
İç Harcı İçin:
150 Gr
Pastırma
150 Gr
Kaşar Peyniri
Üzeri İçin:
Yumurta Sarısı
Susam
Hazırlanışı:
Unu karıştırma kabının içine alıp ortasını açıyoruz
Tuzu unun üzerine serpiyoruz
Sulu yoğurt, sıvıyağ, tereyağı, yumurta ve mayayı ortasına koyuyoruz
Unu hiç almadan önce sıvıları karıştırıp mayayı çözüyoruz
Sıvılar karıştıktan sonra unu katarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz
Kıvamı katı olursa ılık su katıp yoğurabiliriz
Mayalanması için dinlendiriyoruz
İç harcı için, pastırmayı doğrayıp karıştırma kabına alıyoruz
Kaşar peynirini rendeleyip karıştırıyoruz
Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartıp oval bir şekilde elimiz büyüklüğünde açıyoruz
Pastırmalı harcımızdan koyup hamurun kenarlarını ortaya doğru kapatıyoruz
Oval bir şekilde elimizde yuvarlıyoruz
Ters çevirip yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz
Yumurta sarısının içine biraz sıvıyağ döküp karıştırdıktan sonra hamurların üzerine sürüyoruz
Üzerine bıçak ile 4 tane çizik atıyoruz
Biraz daha mayalandırdıktan sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul