Yalnız Mesajı Göster

Pastırmalı Kaşarlı Tombik Poğaça

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pastırmalı Kaşarlı Tombik Poğaça



Pastırmalı Kaşarlı Tombik Poğaça Tarifi - Pastırmalı Kaşarlı Tombik Poğaça Yapılışı - Pastırmalı Kaşarlı Tombik Poğaça Nasıl Yapılır - Pastırmalı Kaşarlı Tombik Poğaça Malzemeleri

Malzeme Listesi:


4,5 Su B Un

Yarım Pk Yaş Maya

1 Su B Sulu Yoğurt

2 Çorba K Tereyağı

1 Çay B Sıvıyağı

1 Yumurta

Tuz

Aldığı Kadar Su


İç Harcı İçin:


150 Gr Pastırma

150 Gr Kaşar Peyniri


Üzeri İçin:


Yumurta Sarısı

Susam


Hazırlanışı:


Unu karıştırma kabının içine alıp ortasını açıyoruz Tuzu unun üzerine serpiyoruz Sulu yoğurt, sıvıyağ, tereyağı, yumurta ve mayayı ortasına koyuyoruz


Unu hiç almadan önce sıvıları karıştırıp mayayı çözüyoruz Sıvılar karıştıktan sonra unu katarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz Kıvamı katı olursa ılık su katıp yoğurabiliriz


Mayalanması için dinlendiriyoruz İç harcı için, pastırmayı doğrayıp karıştırma kabına alıyoruz Kaşar peynirini rendeleyip karıştırıyoruz


Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartıp oval bir şekilde elimiz büyüklüğünde açıyoruz Pastırmalı harcımızdan koyup hamurun kenarlarını ortaya doğru kapatıyoruz


Oval bir şekilde elimizde yuvarlıyoruz Ters çevirip yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz


Yumurta sarısının içine biraz sıvıyağ döküp karıştırdıktan sonra hamurların üzerine sürüyoruz Üzerine bıçak ile 4 tane çizik atıyoruz


Biraz daha mayalandırdıktan sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla