Konu
:
Domatesli Mantı
Yalnız Mesajı Göster
Domatesli Mantı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Domatesli Mantı
Domatesli Mantı tarifi - Domatesli Mantı nasıl yapılır
Malzemeler:
Hamur için
1 yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
Tuz
İç malzeme için
250 gr kıyma
2 soğan
Tuz
Karabiber
Sos için
1 yemek kaşığı domates salçası
50 gr tereyağı
3 domates
1
5 litre su
Tuz
Üzeri için
Sarımsak
Yoğurt
Kırmızı pul biber
Nane
Sumak
Hazırlanışı:
Unu geniş bir yoğurma kabına alın
Yumurta su ve tuzu ilave edip, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
İç harç için soğanları rendeleyin
Kıyma, soğan, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp unladığınız mutfak tezgahında merdane ile açın
Bıçak yardımıyla küçük kareler kesin
Her bir kareye hazırladığınız iç harçtan paylaştırıp bohça şeklinde kapatın
Geniş bir tencerede suyu kaynatın
Domatesi rendeleyip tereyağında 5 dakika kavurun
Salçayı ekleyin ve 3 dakika daha kavurun
Üzerine tuz ve su ilave edin
Kaynamaya başlayıhca mantıları içine atıp yumuşayıncaya kadar pişirin
Yoğurda sarımsak rendeleyin
Mantıyı tabaklara alıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökün
Nane ve kırmızı pul biber serpiştirip servis yapın
Domatesli mantı artık hazır, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul