Yalnız Mesajı Göster

Havuçlu Poğaça

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuçlu Poğaça



Havuçlu Poğaça Tarifi - Havuçlu Poğaçanın Yapılışı - Havuçlu Poğaça Nasıl Yapılır


Malzemeler:


Yarım kg un

2 Çorbakaşığı zeytinyağı

1 Yumurtanın sarısı

30 gr bira mayası

200 gr havuç

sütt

tuz


Yapılışı:


1/4 litre ılık suda mayayı ılıtın Sonra bir tutam tuz, un ve iki Çorbakaşığı zeytinyağıyla yumuşak bir hamur hazırlayın

Rendelediğiniz havucu bu hamura katıp minik toplar oluşturun Ve bu topları unlu bir kaba dizin Hamuru filmle kapladıktan daha sonra ılık bir yerde bir Saaat kadar mayalanmaya bırakıınız Kendi hacminin iki misli oluncaya dek bekleyin Hamurdan yeniden minik toplar yapın Zeytinyağıyla yağladığınız bir tavada bir Saaat kadar yeniden mayalanmaya bırakıınız Daha daha sonra üstlerine biraz süttle birlikte çırpılmış Yumurta sarılarını iyice yedirerek sürün Poğaçaları, önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yirmi dakika kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla