Konu
:
Çanakkale Mantısı - Piruhi
Yalnız Mesajı Göster
Çanakkale Mantısı - Piruhi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çanakkale Mantısı - Piruhi
Çanakkale Mantısı tarifi - Piruhi nasıl yapılır
Malzemeler:
Hamur İçin:
3 Su bardağı un
1 Yumurta
1 Kahve fincanı su
Tuz
8 Su bardağı su (Mantının haşlamasından kullanmak için)
Üzeri İçin:
5 Çorba kaşığı sıvı yağ
Kırmızıbiber
İçi İçin:
1/2 Demet maydonoz
150 Gram beyaz peynir
Hazırlanışı:
Hamur yoğuracağımız kaba unu alalım
0rtasını açıp yumurtayı,tuzu, ve suyu ekleyek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım
Hamurdan yumurta iriliğinde bezeler yapıp üzerine nemli bez örterek 20 dakika dinlendirelim
Bezeleri,bir zeminde 0
1 mm
kalınlığında açalım
Açtıgımız yufkaları 2 cm’lik kareler halinde keselim
Peyniri ezerek içine kıyılmış maydonoz ekleyip karıştıralım
Karelerin bir köşesine peynir harçtan koyalım ve kareleri üçgen kapatarak kenarlarını tırnak uçlarıyla bastırıp yapıştıralım
Boşta kalan uçları arkada çimdikleyerek birleştirelim
Bir tencere suyu alıp kaynatalım, içine 1 çorba kaşıgı sıvı yağ ve tuz ekleyelim
Mantı hamurlarını tencereye aktarıp iki partide yumuşayana dek haşlayalım ve delikli kepçeyle servis tabagına alalım
Bir tava sıvı yağı kızdırarak kırmızı biber ekleyip mantıların üzeine servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul