Konu
:
Yufkalı Lahmacun
Yalnız Mesajı Göster
Yufkalı Lahmacun
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yufkalı Lahmacun
Yufkalı Lahmacun Tarifi - Yufkalı Lahmacunun Yapılışı - Yufkalı Lahmacun Nasıl Yapılır
Malzemeler:
3 adet yufka
6 yemek kaşığı sıvıyağ
Üzerinin Malzemesi İçin:
1 adet büyük boy iri rendelenmiş soğan
200 gr kıyma
3 adet ince doğranmış sivri biber
3 adet orta boy minik doğranmış domates
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe göre)
Hazırlanışı:
Tavaya iki yemek kaşığı yağı koyup, soğanı 2-3 dk
kavurun
Kıymayı ekleyip kıyma saldığı suyu çekince biberi de katıp kavurmaya devam edin
Kıyma ve biber kavrulunca domatesle beraber tuzu ilave edip, domatesler suyunu çekene kadar arada karıştırarak iç harcı pişirin
Son olarak karabiberini koyup ateşi söndürün
Ayrı bir yerde büyük fırın tepsisini yağlayarak, yufkaları tepsi zeminini örtecek büyüklükte kesin
Yufkanın her katını 2 kaşık yağ ile yağlayıp, en üst yufkaya önceden hazırladığınız kıymalı harcı yayın
(arzu ederseniz kıymanın üzerine kaşar rendesi serpiştirebilirsiniz) 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Fırından çıkardıktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul