Yalnız Mesajı Göster

Sıkma - Yöresel

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sıkma - Yöresel



Sıkma Tarifi - Sıkma Yapılışı - Sıkma Malzemeleri




Malzemeler


Hamur için


Yarım Ekmek(2 bardak su ile ıslatılmış)

1 tatlı Kaşığı kurumaya

Alabildiğine Un


İç Malzemeler(Peynirli ve patatesli İç)

Kuru Soğan, Peynir, Patates, maydanoz, tatlı pul biber, tuz


Hazırlanışı


Ekmeği 2bardak ılık su ile ıslatıyoruz, mayayı katıyoruz…un ayarımız ,ekmekli suya katacağımız sonderece yumuşak bir hamur kıvamı elde edinceye kadar…sonderece yumuşak bir kulak memesi kıvamı…asla sert bir hamur olmayacak,tuzu yoğururken ekleyin…Hamuru yoğurduktan sonra 2 saat bekletin…


Hamur Mayalanırken İç hazırlayalım…


Patetesli ve peynirli iç için…


Maydanozları ince kıyalım (yarımdemet kadar),1,5 adet kurusoğanı 1çaybardağı mısırözü ile ince çintilmiş halde kavuralım4 patatesi kabuksuz haşlayalım,ezelimPeyniri(300gr) kadar ayrı bir kapta ezelim


Kavurduğumuz soğanın yarısını peynirli içe yarısını patetesli içe ekleyip,tuz karabiber kırmızıbiber ekleyelim her 2 içe,maydanozları da 2ye bölelim, elimizle yoğuralım içleri ,malzemeler birbirine geçmiş olmalı


Hamurlarımız açmaya başlayalım,cevizden biraz büyük mayalı beze hamurlarımızı,bol unlu zeminde 28cm büyüklüğünde ce 1 mm kalınlığında açalımHamur yumuşak olduğu için aralarına bol un koyalımKrep tavamızı ısıtalım, şişle(yöresel çevirme aleti)ters yüz ederek kurutmadan tüm 28 cmlik yufkaları pişirelim


Önerim tüm hamurun açılıp temiz bir bez üzerine yayılması,çünkü pişirken aynı anda tereyağyufkalara sürülüp sıkmalarımız sıkılacak


Not:İçiniz yetersiz gelirse,sorun değil,Hamur 1-2 gün buzdolabında saklanabilir

Alıntı Yaparak Cevapla