Yalnız Mesajı Göster

Patatesli Islak Börek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Islak Börek





Malzemeler:


2 adet yufka

su

sıvı yağ
İç malzemesi için:


3 patates

karabiber, kırmızı biber (arzuya göre)

tuz
Üzeri için:


1 yumurtanın sarısı
Hazırlanışı:


Önce böreğimizin iç malzemesini hazırlıyoruz bunun için patatesleri rendeleyip suyunu sıkarak bir tencereye yada tavaya alıyoruz biraz sıvı yağ dökeren patatesleri biraz çeviriyoruz

ister isek içine karabiber ve kırmızı biber ilave ediyoruz

1 yufkayı tezgahın üzerine serdikten sonra üzerine biraz sıvı yağ gezdiriyoruz

ve fırça yardımıyla yufkaya sürüyoruzDaha sonra iki yemek kaşığı suyu yufkanın üzeri üzerine yayıp fırçayla dağıtıyoruz

ikinci yufkayı bu yufkanın üzerine örterek 12 eşit parçaya bölüyoruz

Hazırladığımız patatesli harcı böreklerin geniş bölümüne koyarak sigara böreği sarar gibi sarıyoruz

en son börekleri içerisine su doldurduğumuz geniş bir kasedeki suya batırıp çıkarıyoruz ve tepsiye diziyoruz

Üzerlerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla