Yalnız Mesajı Göster

Bahar Böreği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bahar Böreği





MALZEMELER:


4 Yufka

1 Yumurta

1 Su bardağı süt

1 Çay bardağından az eksik sıvı yağ

İÇİ İÇİN:

1HAVUÇLU İÇ:


4-5 Orta boy havuç

Çeyrek kalıp kadar beyaz peynir

Tuz,karabiber,nane

1 Çorba kaşığı sıvı yağ



2ISPANAKLI İÇ:


Yarım kilodan az ıspanak

1 Orta boy soğan

1 çorba kaşığı sıvı yağ

Tuz

3 PATATESLİ İÇ:

2-3 Orta boy patates

Tuz, kara biber, nane


1 Çorba kaşığı sıvı yağ Önce içlerimizi hazırlayalım Çünkü gerisi kolay iş içleri hazırlamakta bitiyor Önce patatesleri haşlayalım, havuçları rendeleyelim Rendelediğimiz havuçları tavada soteleyelim Üzerine peynirimizi rendeleyelim Baharatlarını ekleyelim Diğer içimiz için haşladığımız patatesleri yağda kavuralım Bharatlarını ekleyelim Ispanaklı içimiz içinse ıspanaklarımızı güzelce ayıklayıp yıkayalım ve soğanla kavuralım İçlerimiz hazır olduktan sonra ilk yufkamızı temiz zeminimize serelim Üzerine yağ ve sütle hazırladığımız karışımımızı sürelim Kenarlarını içe doğru katlayalım İç malzememizi koyalım ve rulo yapıp saralım Aynı şekilde üç içimizle yufkalarımızı saralım Bu şekilde üç tane rulomuz olacak Sonra dördüncü yufkamızıda serelim, üzerine karışımımızı sürelim Kenarlarını içe doğru katlayalım yine Yufkamızın üzerine yaptığımız üç ruloyu piramit şeklinde yerleştirelim ve onuda rulo yapalım Yağlanmış tepsimize eğer sığmazsa ortadan ikiye bölerek koyalım Üzerine çırptığımız yumurtamızı sürelim Susamımızı serpelim Isınmış fırın da 180 derecede pişirelim İsterseniz hazırlayıp buzluğa da koyabilirsiniz Pişireceğiniz zaman üzerine yumurtayı sürüp direk fırına verebilirsiniz Piştikten sonra biraz soğuyunca çok kalın olmayacak şekilde dilimleyip servis edebilirsiniz

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla