Yalnız Mesajı Göster

Kaynana Çatlatan

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaynana Çatlatan





Malzemeler;
Hamuru için,

*100 gr küp doğranmış soğuk tereyağı,

*1 yumurta,

*1 çay kaşığı tuz,

*1/2 çay bardağı süt,

*2 su bardağı un

Üst malzemesi;

*2 yumurta,

*1 su bardağı kadar tavuk göğsü ( haşlanmış ve ufak ufak parçalanmış)

*1 su bardağı konserve bezelye ,

*1 su bardağı konserve mantar ( dilim dilim doğranmış)

*200 gr krem peynir,

*1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,

*1/2 su bardağı krema ( yaklaşık 100 gr kadar oluyor)

*1 tutam tuz
Hazırlanışı;

1Hamur malzemesini karıştırıp bir güzel yoğurduktan sonra yarım saat kadar dinlendirelim

2Dinlenen hamuru pişireceğimiz kalıbın ölçülerinde merdane ile açalım ve kalıbın yanlarınıda kaplayacak şekilde yerleştirelim

3Hamurun ortasının kabarmaması için, aynı ölçülerde keseceğimiz yağlı kağıdı yerleştirdikten sonra üstüne bakliyat (nohut yada fasulye) yerleştirip, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dk kadar pişirelimPiştikten sonra üzerinden yağlı kağıdı ve bakliyatı alalım

4 Hamurumuz soğurken, yumurtaları çırpalım ve içine peynir ile kremayı katıp, çırpmaya devam edelim

5Sıvı karışıma kaşar peynir, tavuk, bezelye ve mantarı katarak karıştıralım ve bu karışımı soğuyan kiş hamurumuzun üstüne yayıp, 200 derecede sıcak fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim

6 Soğuduktan sonra servis yapalım Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla