Konu
:
Tarhunlu Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Tarhunlu Ekmek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tarhunlu Ekmek
ekmek - ekmek yapımı - evde ekmek yapılışı
Malzemeler:
* 1 su bardağı un
* 2,5 su bardağı kepekli un
* 1 paket instant toz maya
* 1 yemek kaşığı kurutulmuş tarhun
* 1 tatlı kaşığından biraz az tuz
* 1,5 su bardağı yoğurt
Hazırlanması:
* Unları, tuzu, tarhunu ve mayayı karıştırın
Unun ortasını açıp yoğurdu ekleyin
Hamuru, arada ihtiyaca göre yoğurt veya un ekleyerek yoğurun
Yoğurduğunuz hamuru yarım saat dinlendirin
(yoğurma ve dinlendirme kısmını varsa makinada da yapabilirsiniz
)
* Dinlendirdikten sonra hafifçe yoğurup yuvarlak şekil verin ve tepsiye alın
Sıcak bir yerde 20 dakika kadar bekletin
Fırını 250C'ye getirin
Ekmeğinizin üzerine keskin bir bıçakla artı işareti atın
10 dakika pişirip ısıyı 200C'ye getirin
Yaklaşık 25 dakika daha pişirip fırından çıkartın
Biraz ılınınca kesip (sıcakken kesince içi hamur oluyor) servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul