Yalnız Mesajı Göster

Tarhunlu Ekmek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarhunlu Ekmek



ekmek - ekmek yapımı - evde ekmek yapılışı



Malzemeler:


* 1 su bardağı un

* 2,5 su bardağı kepekli un

* 1 paket instant toz maya

* 1 yemek kaşığı kurutulmuş tarhun

* 1 tatlı kaşığından biraz az tuz

* 1,5 su bardağı yoğurt

Hazırlanması:


* Unları, tuzu, tarhunu ve mayayı karıştırın Unun ortasını açıp yoğurdu ekleyin Hamuru, arada ihtiyaca göre yoğurt veya un ekleyerek yoğurun Yoğurduğunuz hamuru yarım saat dinlendirin (yoğurma ve dinlendirme kısmını varsa makinada da yapabilirsiniz)

* Dinlendirdikten sonra hafifçe yoğurup yuvarlak şekil verin ve tepsiye alın Sıcak bir yerde 20 dakika kadar bekletin Fırını 250C'ye getirin Ekmeğinizin üzerine keskin bir bıçakla artı işareti atın 10 dakika pişirip ısıyı 200C'ye getirin Yaklaşık 25 dakika daha pişirip fırından çıkartın Biraz ılınınca kesip (sıcakken kesince içi hamur oluyor) servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla