Konu
:
Tahıllı Simit
Yalnız Mesajı Göster
Tahıllı Simit
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tahıllı Simit
Tahıllı Simit Tarifi - Tahıllı Simit Yapılışı - Tahıllı Simit Nasıl Yapılır - Oktay Usta Tahıllı Simit
Malzemeler:
2 Su B
Un
2 Su B
Tam Buğday Unu
Yarım Pk
Yaş Maya
1 Çay B
Yoğurt Suyu
1 Çay B
Fındık Yağı
1 Yumurta
1 Tatlı K
Tuz
Su
Üzeri İçin:
2 Çorba K
Pekmez
Su
Yulaf Ezmesi
Ay Çekirdeği
Hazırlanışı:
Un ve tam buğday ununu karıştırma kabına koyup ortasını açıyoruz
Yaş mayayı koyuyoruz
Yumurtayı kırıyoruz
Yoğurt suyunu döküp mayayı karıştırarak çözüyoruz
Fındık yağı, tuz ve biraz su koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz
Hamurdan limon büyüklüğünde bezeler kopartıp mayalanması için dinlendiriyoruz
Mayalanan hamuru uzun bir rulo olarak yuvarlıyoruz
İki ucu birleştirip çapraz tarafa doğru çeviriyoruz
Ucunu simit şeklinde birleştiriyoruz
Pekmez ve 1 su bardağı suyu geniş bir kaseye koyup karıştırıyoruz
Hazırlamış olduğumuz simitleri pekmezli suya sokuyoruz
Yulaf ezmesi ve ay çekirdeğini karıştırıyoruz
Simitleri tahıl karışımına bulayıp yağlanmış tepsiye koyuyoruz
Tepside biraz daha mayalandırıp önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul