Konu
:
Peynirli Patatesli Hamur Kızartması
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Patatesli Hamur Kızartması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Patatesli Hamur Kızartması
Peynirli Patatesli Hamur Kızartması Tarifi - Peynirli Patatesli Hamur Kızartması Yapılışı - Peynirli Patatesli Hamur Kızartması Nasıl Yapılır - Oktay Usta Peynirli Patatesli Hamur Kızartması
Malzemeler:
3 Su B
Un
Yarım Pk
Yaş Maya
2 Çorba K
Yoğurt
Tuz
Su
İç Harcı İçin:
2 Haşlanmış Patates
150 Gr
Beyaz Peynir
1 Tutam Maydanoz
Tuz
Toz Kırmızı Biber
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
Hazırlanışı:
Unu karıştırma kabının içine alıp ortasını açıyoruz
Mayayı koyuyoruz
Yoğurdu mayanın üzerine döküyoruz
Ortaya biraz da su döküyoruz
Unun etrafına tuzu serpiyoruz
Ortadan başlayarak önce mayayı eritiyoruz
Ardından unla birlikte karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz
Gerekirse biraz daha su ekleyebiliriz
İç harcı için, haşlanmış patates ve beyaz peyniri karıştırma kabına rendeliyoruz
Maydanozu ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz
Tuz ve toz kırmızı biber katıp karıştırıyoruz
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz
Baş kısmına iç harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatıyoruz
Diğer hamurlar içinde aynı işlemi uyguluyoruz
Hamurları kızın yağda kızartıp servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul