Yalnız Mesajı Göster

Peynirli Patatesli Hamur Kızartması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Patatesli Hamur Kızartması



Peynirli Patatesli Hamur Kızartması Tarifi - Peynirli Patatesli Hamur Kızartması Yapılışı - Peynirli Patatesli Hamur Kızartması Nasıl Yapılır - Oktay Usta Peynirli Patatesli Hamur Kızartması

Malzemeler:


3 Su B Un

Yarım Pk Yaş Maya

2 Çorba K Yoğurt

Tuz

Su


İç Harcı İçin:

2 Haşlanmış Patates

150 Gr Beyaz Peynir

1 Tutam Maydanoz

Tuz

Toz Kırmızı Biber


Kızartmak İçin:

Sıvıyağ


Hazırlanışı:


Unu karıştırma kabının içine alıp ortasını açıyoruz Mayayı koyuyoruz Yoğurdu mayanın üzerine döküyoruzOrtaya biraz da su döküyoruz


Unun etrafına tuzu serpiyoruz Ortadan başlayarak önce mayayı eritiyoruz Ardından unla birlikte karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz Gerekirse biraz daha su ekleyebiliriz


İç harcı için, haşlanmış patates ve beyaz peyniri karıştırma kabına rendeliyoruz Maydanozu ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz


Tuz ve toz kırmızı biber katıp karıştırıyoruz Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz


Baş kısmına iç harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatıyoruz Diğer hamurlar içinde aynı işlemi uyguluyoruz


Hamurları kızın yağda kızartıp servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla