Konu
:
Kayseri Ketesi
Yalnız Mesajı Göster
Kayseri Ketesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayseri Ketesi
Kayseri Ketesi Tarifi - Kayseri Ketesi Yapılışı - Kayseri Ketesi Malzemeleri
Malzemeler
1 Su Bardağı Sıvı yağ
2 Çay Bardağı Su
1 Çorba Kaşığı Sirke
Alabildiğince Un
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
Kavurmak İçin 3 Çorba Kaşığı Un
Üzerine 1 Adet Yumurtanın Sarısı
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
Susam
Hazırlanışı
Geniş bir kaba sıvı yağı su ve yoğurdu alıp karıştıralım
Sirkeyi ilave edelim
Aldığı kadar unu ve tuzu ekleyerek yoğuralım
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim
Hamuru 20 dk dinlendirelim
Bu arada küçük bir tavada bir çorba kaşığı yağı eritelim
3 çorba kaşığı unu ilave edelim
Un kumlu bir görünüm alıp pembeleşene dek kavuralım
Hamurdan yumurta iriliğinde bezeler alıp yuvarlayalım
Unlanmış bir zeminde mantı hamuru kalınlığında açalım
Yufkaların üzerine erimiş tereyağı gezdirelim
Yufkanın karşılıklı kenarlarını üstüste gelecek şekilde bohça gibi kapatalım
Kare şeklini alan yufkanın ortasına bir çorba kaşığı kavrulmuş un koyalım
Karşılıklı köşeleri zarf kapatır gibi kapatalım veya üçgen kapatıp kenarları birleştirelim
Ters çevirip yağlanmış tepsiye dizelim
Üzerine yumurtanın sarısını sürelim
Susam serpelim
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında pişirelim
Ayşe Altınoluk
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul