Yalnız Mesajı Göster

Kayseri Ketesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayseri Ketesi



Kayseri Ketesi Tarifi - Kayseri Ketesi Yapılışı - Kayseri Ketesi Malzemeleri




Malzemeler


1 Su Bardağı Sıvı yağ

2 Çay Bardağı Su

1 Çorba Kaşığı Sirke

Alabildiğince Un

1 Çorba Kaşığı Tereyağı

2 Çorba Kaşığı Yoğurt


Kavurmak İçin 3 Çorba Kaşığı Un

Üzerine 1 Adet Yumurtanın Sarısı

2 Çorba Kaşığı Tereyağı

Susam


Hazırlanışı


Geniş bir kaba sıvı yağı su ve yoğurdu alıp karıştıralım Sirkeyi ilave edelim Aldığı kadar unu ve tuzu ekleyerek yoğuralım Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim Hamuru 20 dk dinlendirelim

Bu arada küçük bir tavada bir çorba kaşığı yağı eritelim 3 çorba kaşığı unu ilave edelim Un kumlu bir görünüm alıp pembeleşene dek kavuralım Hamurdan yumurta iriliğinde bezeler alıp yuvarlayalım Unlanmış bir zeminde mantı hamuru kalınlığında açalım

Yufkaların üzerine erimiş tereyağı gezdirelim Yufkanın karşılıklı kenarlarını üstüste gelecek şekilde bohça gibi kapatalım Kare şeklini alan yufkanın ortasına bir çorba kaşığı kavrulmuş un koyalım Karşılıklı köşeleri zarf kapatır gibi kapatalım veya üçgen kapatıp kenarları birleştirelim

Ters çevirip yağlanmış tepsiye dizelim Üzerine yumurtanın sarısını sürelim Susam serpelim Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında pişirelim


Ayşe Altınoluk

Alıntı Yaparak Cevapla