Yalnız Mesajı Göster

Boşnak Mantısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Boşnak Mantısı



mantı nasıl yapılır - boşnak mantısının tarifi - boşnak mantısı içinin hazırlanmasıMalzemeler:


500 gram kıyma


2-3 adet soğan


Boşnak Mantısı, Boşnak Mantısı Nasıl Yapılır Tarifi


2 yemek kaşığı sıvıyağ


1 kilogram un


1 tatlı kaşığı karabiber, Tuz


Tarifi:


1 Tuz ve ılık su ile yumuşak ekmek hamuru yoğrulur 15 dakika bekletilir Tekrar yoğrulur 5 dakika ara ile 2-3 kere yoğurma işlemi tekrarlanır Islak bir bez ile üzeri örtülerek dinlenmeye bırakılır


2 Dinlenen hamur 25-30 parçaya ayrılır Merdane ile az açılır (15 santim çapında) 1 paket margarin veya yarı tereyağ olmak üzere, eritilmiş ılık yağa birer birer batırıhp el ile kenarlarını sırayla çekiştirerek üst üste dizilir Sayı arttıkça, kenarları çekerek daire büyütülür


3 Hepsi tamamlanınca, 2-3 santim eninde şeritler ve sonra karecikler şeklinde kesilir Fındıktan büyükçe iç koyup, bohça gibi kapatıp yağlanmış tepsiye, birbirine yaslayarak sıkı sıkı dizilir Üzeri yağlanarak sıcak fırında pişirilir


4 İçin hazırlanması; Soğan ve kıyma karıştırılıp karabiber, tuz, kırmızıbiber ve sıvıyağ katılır


5 Pişen böreklerin üzerine önce gazete sonra tepsi ve sofra bezi, hava almayacak gibi örtülerek, buğulanıp yumuşaması sağlanır, sıcak yenir


İstenirse;


Pişen mantıların üzerine bir kase katı yoğurt ve birkaç diş dövülmüş sarmısak, karıştırılarak sürülür Fırında biraz bekletilir


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla