06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mısır Unlu Pırasa Böreği YAZAR; Keriman Diril
pırasa böreği nasıl yapılır - mısır unu ile pırasa böreği tarifiMalzemeler
600-700 gr pırasa
½ kg mısır unu
3 yumurta
1su bardağı süt
1su bardağı yoğurt
100 gr rendelenmiş böreklik peynir
1,5 su bardağı sıvı yağ (zeytinyağı + ayçiçek yağı)
1,5 çay kaşığı karbonat
1-2 damla limon suyu
1 tatlı kaşığı pul biber(arzuya göre)
1 tatlı kaşığı tuz
Tepsi yağlamak ve üzeri için ½ su bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı
Pırasamızı ayıklayıp,yıkayalım,3-4 cm lik doğrayalım ( kalınsa 2ye bölün,taze ise yeşillerinden ekleyin)Sıcak suda haşlayalım (15dk kadar) Pırasalarınız tam haşlanmış olsun,süzgeçte soğumaya alın
Hamur için,süt ,yoğurt ,yumurta ve yağı karıştırma kabınızda karıştırın Azar azar mısır ununu ekleyerek elinizle karıştırın,karbonatı ekleyerek 1-2 damla limon suyu ile kabartın Peynirinizi ekleyin Pulbiber ve pırasaları tüm malzeme ile karıştırarak katı olmayan bir karışım elde edin
½ su bardağı sıvı yağın yarısı ile tepsinizi yağlayın,karışımı tepsinize aldıktan sonra spatula ile düzeltin Kalan yağı pırasalı böreğin üstüne gezdirin
175-200 derecelik fırında 50-60 dk pişirin (önce alt sonra üst alt beraber)
alıntı
|
|
|