Konu
:
Etli Milföy
Yalnız Mesajı Göster
Etli Milföy
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Milföy
Etli Milföy Tarifi - Etli Milföy Nasıl Yapılır?
Malzemeler
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Adet Soğan
1/2 Kg Kuşbaşı Et
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Bardak Su
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
12 Adet Milföy Hamuru
1 Adet Yumurta Sarısı
Tuz
Yapılışı:
Bir tencereye 1 su bardağı sıvı yağı koyun
1 Adet soğanı yemeklik doğrayın
Yağın içinde soğanları pembeleşinceye kadar kavurun
İçine yarım kg
kuşbaşı eti atıp, kavurun
Daha sonra tencerenin kapağını kapatın
Kısık ateşte etleri kendi suyuyla pişirin
1 çorba kaşığı salça 1 su bardağı su,
1 tatlı kaşığı karabiber ve yeterli miktarda tuzu ilave edin
Etler iyice pişince bir kenarda soğumaya bırakın
Milföylerin birine bardakla yuvarlak şekil verin
İkinci milföye simit şekli verip birinci milföyün üzerine koyun
En üste de bir fırça yardımıyle yumurta sarısı sürüp önceden 180 derece ısıtılmış fırında kızartın
Milföyler sararınca fırından çıkarın
Ortalarına hazırladığınız etleri koyun
Daha sonra milföyleri tekrar fırına verip birkaç dakika daha fırında tutun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul