Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Milföy

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Milföy



Mantarlı Milföy Tarifi - Mantarlı Milföy Nasıl Yapılır?


Malzemeler

1 kg Un

350 gr Böreklik Yağ veya Margarin

1 Yemek Kaşığı Sirke

1 Limon Suyu

1 Çay Kaşığı Tuz

İç Malzemesi:

20 Mantar

2 Domates

1 Tatlı Kaşığı Tereyağı

1 Tatlı Kaşığı Tozşeker

1 Yumurta Sarısı

Tuz , Karabiber , Kırmızıbiber

Yapılışı

Mermer tezgahın üzerinde un, yağ, tuz ve limon suyunu yoğurun Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar işleme devam edin


Hamuru açıp dörde katlayın ve üzerine nemli bir bez örterek1 saat dinlendirin Aynı işlemi 2 kez daha tekrarlayın


Mantarları yıkayıp limonlu suda bekletin Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın Tereyağını tavada eritip domatesleri soteleyin Toz şeker, tuz, karabiber ve kırmızıbiber ilave edip domatesler suyunu çekinceye kadar kavurun Mantarları ekleyip 15-20 dk kadar pişirin


Milföy hamurundan 10 ar cm genişliğinde kareler kesin Fırn tepsisine yerleştirip üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün Orta ısılı fırında kabarıp üzerleri kızarıncaya kadar pişirin Ilınınca ortasından ikiye kesin Hazırladığınız mantarlı karışımı pişen milföylerin arasına paylaştırıp kapatın

Alıntı Yaparak Cevapla