Konu
:
Mantarlı Milföy
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Milföy
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Milföy
Mantarlı Milföy Tarifi - Mantarlı Milföy Nasıl Yapılır?
Malzemeler
1 kg Un
350 gr Böreklik Yağ veya Margarin
1 Yemek Kaşığı Sirke
1 Limon Suyu
1 Çay Kaşığı Tuz
İç Malzemesi:
20 Mantar
2 Domates
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Tozşeker
1 Yumurta Sarısı
Tuz , Karabiber , Kırmızıbiber
Yapılışı
Mermer tezgahın üzerinde un, yağ, tuz ve limon suyunu yoğurun
Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar işleme devam edin
Hamuru açıp dörde katlayın ve üzerine nemli bir bez örterek1 saat dinlendirin
Aynı işlemi 2 kez daha tekrarlayın
Mantarları yıkayıp limonlu suda bekletin
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın
Tereyağını tavada eritip domatesleri soteleyin
Toz şeker, tuz, karabiber ve kırmızıbiber ilave edip domatesler suyunu çekinceye kadar kavurun
Mantarları ekleyip 15-20 dk kadar pişirin
Milföy hamurundan 10 ar cm genişliğinde kareler kesin
Fırn tepsisine yerleştirip üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün
Orta ısılı fırında kabarıp üzerleri kızarıncaya kadar pişirin
Ilınınca ortasından ikiye kesin
Hazırladığınız mantarlı karışımı pişen milföylerin arasına paylaştırıp kapatın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul