Konu
:
Biberli Hamur Kızartması
Yalnız Mesajı Göster
Biberli Hamur Kızartması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Biberli Hamur Kızartması
Biberli Hamur Kızartması Tarifi - Biberli Hamur Kızartması Yapılışı - Biberli Hamur Kızartması Malzemeleri
1 adet ekmek hamuru
1 adet kırmızı et biberi
1 adet küçük boy kuru soğan
1 su bardağı lor peyniri
Yarım tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Kızartmak İçin;
1,5 su bardağı sıvıyağ
# Fırından alınan pişmemiş ekmek hamuruna çok ince kıyılmış soğan ve tohumları çıkartıldıktan sonra küçük küçük doğranmış kırmızı et biberi ve tuz eklenir, yoğrulur
# Daha sonra lor peyniri ve zeytinyağı katılır, tekrar yoğrulur
Hamurun üzeri kapatılır yarım saat kadar dinlendirilir
# Daha sonra bir el ıslatılır, hamur sıkılarak cevizden büyük parça çıkartılır, diğer elde bulunan ıslatılmış kaşığa aktarılır ve kızgın yağa atılır
# Biberli hamur kızartmaları altın rengi alana kadar kızartılır
Fazla yağını almak için kağıt havluya çıkarılır
# Sıcak ya da ılık olarak servise sunulur
Not: Biberli hamur kızartmasına bir adet haşlanmış ve rendelenmiş patates de ekelenebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul