Yalnız Mesajı Göster

Biberli Hamur Kızartması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biberli Hamur Kızartması



Biberli Hamur Kızartması Tarifi - Biberli Hamur Kızartması Yapılışı - Biberli Hamur Kızartması Malzemeleri




1 adet ekmek hamuru

1 adet kırmızı et biberi

1 adet küçük boy kuru soğan

1 su bardağı lor peyniri

Yarım tatlı kaşığı tuz

3 çorba kaşığı zeytinyağı

Kızartmak İçin;

1,5 su bardağı sıvıyağ



# Fırından alınan pişmemiş ekmek hamuruna çok ince kıyılmış soğan ve tohumları çıkartıldıktan sonra küçük küçük doğranmış kırmızı et biberi ve tuz eklenir, yoğrulur

# Daha sonra lor peyniri ve zeytinyağı katılır, tekrar yoğrulur Hamurun üzeri kapatılır yarım saat kadar dinlendirilir

# Daha sonra bir el ıslatılır, hamur sıkılarak cevizden büyük parça çıkartılır, diğer elde bulunan ıslatılmış kaşığa aktarılır ve kızgın yağa atılır

# Biberli hamur kızartmaları altın rengi alana kadar kızartılır Fazla yağını almak için kağıt havluya çıkarılır

# Sıcak ya da ılık olarak servise sunulur


Not: Biberli hamur kızartmasına bir adet haşlanmış ve rendelenmiş patates de ekelenebilir

Alıntı Yaparak Cevapla