Yalnız Mesajı Göster

Mısırlı Lokma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mısırlı Lokma



Mısırlı Lokma Tarifi - Mısırlı Lokma Yapılışı - Mısırlı Lokma Malzemeleri



1,5 su bardağı tane mısır

1 adet yumurta

1,5 su bardağı un

1 su bardağı süt

1 çay kaşığı karbonat

1 çay kaşığı tuz

Kızartmak İçin;

2 su bardağı sıvıyağ



# Mısır haşlanır Bıçak koçana paralel tutularak yukarıdan aşağıya indirilir, mısır taneleri kesilir 1,5 su bardağı olacak kadar alınır

# Çukur bir kaba yumurta, süt konur, çırpılır Üzerine elenmiş un, karbonat ve tuz eklenir Çırpıcı yada mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpılır

# Karışıma en son mısır taneleri katılır Bu arada sıvıyağ tavaya aktarılır, iyice kızdırılır

# Çorba kaşığı ıslatılır, mısırlı karışımdan kaşık dolusu alınır, kızgın yağa bırakılır

# Lokmaların bütün yüzeyi pembe renkte kızartılır, kağıt havluya çıkarılarak fazla yağı alınır

# Ilık olarak servise sunulur


Not: Mısırlı lokma hazırlanırken konserve mısır kullanılacaksa, suyunun iyice süzülmesi gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla