06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mısırlı Lokma
Mısırlı Lokma Tarifi - Mısırlı Lokma Yapılışı - Mısırlı Lokma Malzemeleri
1,5 su bardağı tane mısır
1 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak İçin;
2 su bardağı sıvıyağ
# Mısır haşlanır Bıçak koçana paralel tutularak yukarıdan aşağıya indirilir, mısır taneleri kesilir 1,5 su bardağı olacak kadar alınır
# Çukur bir kaba yumurta, süt konur, çırpılır Üzerine elenmiş un, karbonat ve tuz eklenir Çırpıcı yada mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpılır
# Karışıma en son mısır taneleri katılır Bu arada sıvıyağ tavaya aktarılır, iyice kızdırılır
# Çorba kaşığı ıslatılır, mısırlı karışımdan kaşık dolusu alınır, kızgın yağa bırakılır
# Lokmaların bütün yüzeyi pembe renkte kızartılır, kağıt havluya çıkarılarak fazla yağı alınır
# Ilık olarak servise sunulur
Not: Mısırlı lokma hazırlanırken konserve mısır kullanılacaksa, suyunun iyice süzülmesi gerekir
|
|
|