Yalnız Mesajı Göster

Tereyağlı Tepsi Ekmeği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tereyağlı Tepsi Ekmeği



tereyağlı ekmek tarifi - evde tepsi ekmeği - tereyağlı tepsi ekmeği tarifi
Malzemeler 20 g Pakmaya yaş maya veya 1/2 çorba

kaşığı Pakmaya kuru maya (10 g)

1/2 tatlı kajığı şeker (3 g)

1 su bardağı süt (200 g)

4 su bardağı buğday unu (450 g)

1 tatlı kaşığı tuz (8 g)

100 g tereyağı

2 yumurta



Tarif Pakmaya'yı ılık su içinde eritin Diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın ve yumuşak bir hamur elde edin Üzerini örterek 20 dk kabarmaya bırakın


Unlanmış tezgahta hamuru 2 dk daha yoğurun Hamuru 10 eşit parçaya bölün ve parçaları yuvarlayın 25 cmx15 cm boyutlarında yağlanmış tepsiye yerleştirin Ilık bir yerde 60 dk kabarması için bekletin


220*C'dc önceden ısıtılmış fırında 30 dk pişirin

Afiyet olsun!

Alıntı Yaparak Cevapla