Konu
:
Tereyağlı Tepsi Ekmeği
Yalnız Mesajı Göster
Tereyağlı Tepsi Ekmeği
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tereyağlı Tepsi Ekmeği
tereyağlı ekmek tarifi - evde tepsi ekmeği - tereyağlı tepsi ekmeği tarifi
Malzemeler 20 g Pakmaya yaş maya veya 1/2 çorba
kaşığı Pakmaya kuru maya (10 g)
1/2 tatlı kajığı şeker (3 g)
1 su bardağı süt (200 g)
4 su bardağı buğday unu (450 g)
1 tatlı kaşığı tuz (8 g)
100 g tereyağı
2 yumurta
Tarif Pakmaya'yı ılık su içinde eritin
Diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın ve yumuşak bir hamur elde edin
Üzerini örterek 20 dk kabarmaya bırakın
Unlanmış tezgahta hamuru 2 dk daha yoğurun
Hamuru 10 eşit parçaya bölün ve parçaları yuvarlayın
25 cmx15 cm boyutlarında yağlanmış tepsiye yerleştirin
Ilık bir yerde 60 dk kabarması için bekletin
220*C'dc önceden ısıtılmış fırında 30 dk pişirin
Afiyet olsun!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul