Konu
:
Çiğ Kremalı Börek
Yalnız Mesajı Göster
Çiğ Kremalı Börek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çiğ Kremalı Börek
Çiğ Kremalı Börek Tarifi - Çiğ Kremalı Börek Yapılışı - Börek Nasıl Yapılır
Malzemeler
2 adet hazır yufka
1 kutu çiğ krema
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Beyaz peynir ve maydanoz
Hazırlanışı
Yoğurt ve sıvı yağı ve tuzu iyice çırpın
İlk yufkayı yayıp, karışımın yarısını üzerine sürün
Üstüne 2
yufkayı serip kalan karışımı da sürün
Sonra 8 parçaya kesin, iç malzemesini de eşit şekilde paylaştırın
Borcama yerleştirin
(tabanını yağlamayın) Üzerine kremayı döküp sıcak fırında 180-200 derecede alt üst kızarana kadar pişirin
(Bu böreği fırından yeni çıktığında yemenizi tavsiye ederim
Çıtır çıtır oluyor
)
Özlem Ay
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul