Yalnız Mesajı Göster

Yozgat Mantısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yozgat Mantısı



Yozgat Mantısı Tarifi - Yozgat Mantısı Yapılışı - Mantı Nasıl Yapılır

Hamuru için: 1 kişilik malzeme (kişi sayısına göre arttırılacak)


1 yumurta,


Yarım su bardağı su,


Yarım çay kaşığı tuz,


Aldığı kadar un (oldukça sert bir hamur olacak)




İç malzeme: (4 kişilik)


Yarım kilo kıyma,


3 adet rendelenmiş soğan,


1 tatlı kaşığı acı salça (Adana),


Karabiber, fesleğen, nane, kişniş(kinzi), tuz




Sosu: (Kişi sayısına göre arttırılacak)


1 yemek kaşığı tereyağ,


1 tatlı kaşığı acı adana salçası




Yapılışı:


Hamuru dinlendirdikten sonra ikiye bölünür(bir kişilik malzemeyi baz alıyorum) Merdaneyle 1 mm kalınlığında açıldıktan sonra, keskin bir bıçak yardımıyla önce ortadan, sonra henarlara doğru uzun şeritler kesilir Daha sonra da enine kesilerek, kareler elde edilir (keserken diğer elinizle kestiğiniz parçalaı tutarsanız, yufkanın şekli bozulmuyor) Yoğurulan iç, üzerlerine paylaştırıldıktan sonra, bohça tabir edilen şekilde büzülür Elde edilen mantılar derin bir tencerede yaklaşık 3-4 litre suyun içine atılarak pişirilir Üzerine sarımsaklı yoğurt ve sos dökülür, arzuya göre kuru naneyle süslenir


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla