Konu
:
Hamayili Börek
Yalnız Mesajı Göster
Hamayili Börek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamayili Börek
Hamayili Börek Tarifi - Hamayili Börek Yapılışı - Börek Nasıl Pişirilir - Emine Beder Tarifleri
Malzemeler:
3 yufka
1,5 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (akı ve sarısı ayrılır)
2-3 milföy hamuru
İçi için:
100 gr
beyaz peynir veya lor peyniri
1 demet maydanoz
Üç yufkayı aralarına ve üzerine fırça yardımıyla su ve sıvı yağ sürerek üst üste serelim
Yufkaları karşılıklı iki kenarını ortada birleşecek şekilde kapatalım
Üzerlerine tekrar su ve sıvı yağ sürelim
Kapatılmayan iki kenarı ortada birleşecek şekilde kapatalım
Bir kapta ezilmiş peyniri, kıyılmış maydanozu ve yumurta akını karıştıralım
Kare şeklini alan yufkaların orta kısmına peynirli içi yayalım
Yufkanın köşelerini zarf şekli alacak biçimde kapatalım
Önce böreğin katlanmış yerlerini keselim
Üçgen şekline gelen 4 parçanın orta yerlerini de keserek 8 eşit üçgen elde edelim
Arzuya göre süslemek için milföy hamurlarını şeritler halinde keselim
Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürelim
Şeritleri böreklerin üzerine yapıştıralım
Önceden ısıtılmış 220°C ısılı fırında börekleri altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim ve hemen fırından alalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul