Yalnız Mesajı Göster

Hamayili Börek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamayili Börek



Hamayili Börek Tarifi - Hamayili Börek Yapılışı - Börek Nasıl Pişirilir - Emine Beder Tarifleri

Malzemeler:

3 yufka

1,5 çay bardağı su

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yumurta (akı ve sarısı ayrılır)

2-3 milföy hamuru

İçi için:

100 gr beyaz peynir veya lor peyniri

1 demet maydanoz


Üç yufkayı aralarına ve üzerine fırça yardımıyla su ve sıvı yağ sürerek üst üste serelim Yufkaları karşılıklı iki kenarını ortada birleşecek şekilde kapatalım Üzerlerine tekrar su ve sıvı yağ sürelim Kapatılmayan iki kenarı ortada birleşecek şekilde kapatalım Bir kapta ezilmiş peyniri, kıyılmış maydanozu ve yumurta akını karıştıralım Kare şeklini alan yufkaların orta kısmına peynirli içi yayalım Yufkanın köşelerini zarf şekli alacak biçimde kapatalım Önce böreğin katlanmış yerlerini keselim Üçgen şekline gelen 4 parçanın orta yerlerini de keserek 8 eşit üçgen elde edelim Arzuya göre süslemek için milföy hamurlarını şeritler halinde keselim Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürelim Şeritleri böreklerin üzerine yapıştıralım Önceden ısıtılmış 220°C ısılı fırında börekleri altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim ve hemen fırından alalım

Alıntı Yaparak Cevapla