Konu
:
Kaşarlı Su Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Kaşarlı Su Böreği
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaşarlı Su Böreği
Kaşarlı Su Böreği Tarifi - Kaşarlı Su Böreği Yapılışı - Börek Yapmanın Püf Noktaları
Malzemeler
yufka
6 yumurta
3 su bardağı süt
1/2 paket tereyağı veya margarin
1/2 su bardağı sıvıyağ
100 gr
kaşar peyniri
1 paket kabartma tozu
İçi için:
200 gr
beyaz peynir veya lor peyniri
1 demet maydanoz
Bir kabın içinde yumurtaları ve sütü eritip ılıttığımız margarini, sıvı yağı ve kabartma tozunu çırparak karıştıralım
Margarinle yağlanmış bir tepsiye ilk yufkayı serelim
Üzerine fırça yardımıyla yumurtalı, sütlü harcı sürelim
İkinci yufkanın üzerine ve aralarına yumurtalı, sütlü harcı sürüp üst üste serelim
Üzerine ezilmiş peynirle kıyılmış maydanozu karıştırarak yayalım
Kalan yufkaları da aralarına ve üzerine sütlü, yumurtalı harç sürüp tepsiye serelim
Yufkaları kare dilimler halinde kesip kaşar rendesi serpelim
Önceden ısıtılmış 220°C ısılı fırında böreğin altı üstü pembeleşene dek pişirelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul