Yalnız Mesajı Göster

Bahar Yaprakları

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bahar Yaprakları



hamur işi tarifleri - derotlu peynirli poğaça tarifi

Bahar yaprakları malzemeleri

Hamur için

1 çay bardağı sıvıyağ

1 yumurta

2 çay kaşığı tuz

15 su bardağı ılık su

5 su bardağı un
Arasına ve üzerine sürmek için

250 gr margarin

1 yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı çörekotuHarç için

1 su bardağı krem peynir

1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
Üzeri için


1 yumurtanın sarısı

Bahar yaprakları hazırlanışı


Sıvıyağ, yumurta, ılık su, tuz ve unu bir kaba alıp karıştırın Pürüzsüz bir hamur elde edip 20 dakika dinlendirin Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alıp merdaneyle yufka büyüklüğünde açın Oda sıcaklığında beklemiş 125 gr margarini hamurun üzerine elinizle sürün (Ekmeğin üzerine yağ sürer gibi) Yufkayı bohça şeklinde katlayıp üzerini örterek buzdolabında 20 dakika daha dinlendirin Yeniden merdaneyle yufka büyüklüğünde açın Kalan yağı üzerine sürüp katlayın Buzdolabında 20 dakika daha bekletin Tezgahın üzerine un serperek hamuru yufka büyüklüğünde yarım santim kalınlığında açın Yaprak şeklindeki kalıplarla kesip üzerlerine yumurta sarısını fırçayla sürün ve çörekotu serpiştirin 10 dakika önceden 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirip fırından çıkarın


Harcı için, krem peynirle kıyılmış dereotunu bir kaba alıp karıştırın Yapraklardan birini alıp bir tatlı kaşığı harç sürüp ikinci yaprakla üzerini kapatın Bütün yaprak hamurlar için aynı işlemi tekrarlayın Servis tabağına alıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla