Konu
:
Bahar Yaprakları
Yalnız Mesajı Göster
Bahar Yaprakları
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bahar Yaprakları
hamur işi tarifleri - derotlu peynirli poğaça tarifi
Bahar yaprakları malzemeleri
Hamur için
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
2 çay kaşığı tuz
1
5 su bardağı ılık su
5 su bardağı un
Arasına ve üzerine sürmek için
250 gr margarin
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı çörekotuHarç için
1 su bardağı krem peynir
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
Üzeri için
1 yumurtanın sarısı
Bahar yaprakları hazırlanışı
Sıvıyağ, yumurta, ılık su, tuz ve unu bir kaba alıp karıştırın
Pürüzsüz bir hamur elde edip 20 dakika dinlendirin
Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alıp merdaneyle yufka büyüklüğünde açın
Oda sıcaklığında beklemiş 125 gr margarini hamurun üzerine elinizle sürün
(Ekmeğin üzerine yağ sürer gibi)
Yufkayı bohça şeklinde katlayıp üzerini örterek buzdolabında 20 dakika daha dinlendirin
Yeniden merdaneyle yufka büyüklüğünde açın
Kalan yağı üzerine sürüp katlayın
Buzdolabında 20 dakika daha bekletin
Tezgahın üzerine un serperek hamuru yufka büyüklüğünde yarım santim kalınlığında açın
Yaprak şeklindeki kalıplarla kesip üzerlerine yumurta sarısını fırçayla sürün ve çörekotu serpiştirin
10 dakika önceden 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirip fırından çıkarın
Harcı için, krem peynirle kıyılmış dereotunu bir kaba alıp karıştırın
Yapraklardan birini alıp bir tatlı kaşığı harç sürüp ikinci yaprakla üzerini kapatın
Bütün yaprak hamurlar için aynı işlemi tekrarlayın
Servis tabağına alıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul