Konu
:
Hamursuz
Yalnız Mesajı Göster
Hamursuz
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamursuz
yöresel yemekler - kütahya yemekleri - kahvaltılık tarifler
MALZEMELER:
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
2 çay kaşığı soda
1/4 yaş maya
Aldığı kadar un (5-5,5 bardak)
ÇEMENİ İÇİN:
2 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
1/2 kaşık kahvaltılık margarin
1/2 fincan sıvıyağ
1/2 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
Pulbiber, nane, kekik,
karabiber, kimyon, tuz
YAPILIŞI:
Mayayı ılık suda eritin
Unu yoğuracağınız kaba alın ortasını açın maya ile birlikte diğer malzemeleri ilave edin
Yoğurmaya başlayın, ihtiyaç duyduğunuz oranda un ekleyebilirsiniz
Poğaça hamuru yumuşaklığında olsun hamurunuz
Hamuru elde ettikten sonra küçük boy yuvarlak tepsiyi sıvıyağ ile yağlayın ve hamuru elinizle tepsiye yayın
Çatalı düzenli olarak hamurun her yerine batırın
200C fırında 15-20 dk
kadar üzeri kızarana kadar pişirin
Çıkınca bir beze sararak hamursuzun ılımasını bekleyin
Ters çevirip önce ortadan ikiye, sonrada dilimler şeklinde kesin
Çemeni hazırlamak içinse; çemenin tüm malzemelerini kaşıkla karıştırıp birbirine yedirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul