Konu
:
Pastırmalı Patatesli Börek
Yalnız Mesajı Göster
Pastırmalı Patatesli Börek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pastırmalı Patatesli Börek
Malzemeler :
4 adet yufka
3-4 adet patates
150 gr
pastırma
1 adet orta boy soğan
3 adet sivri biber
tuz, karabiber, kimyon
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
Üzerine ;
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı su
Yapılışı :
Patatesler haşlanıp, çatalla ezilir
Rendelenmiş soğan, kıyılmış biber ve baharatlar eklenir
İnce kıyılmış pastırma ilave edilip, harmanlanır
Birinci yufka temiz bir zemine serilir
Üzerine sıvı yağ-su karışımı sürülür
İkinci yufka birinci yufkanın üzerine serilerek dört eşit üçgene bölünür
Her parça tekrar üçe bölünür
Yufkaların geniş kenarına iç malzeme yerleştirilir
Kenarları içe doğru katlanıp, üç parmak genişliğinde gevşekçe sarılarak, rulo yapılır
Kalan yufkalar için de aynı işlem uygulanır
Hazırlanan börekler yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir
Yumurta sarısı su ile çırpılarak böreklerin üzerine sürülür
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirilir
Sıcak servis yapılır
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul