Konu
:
Adana Usulü Peynirli Pide
Yalnız Mesajı Göster
Adana Usulü Peynirli Pide
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Adana Usulü Peynirli Pide
Adana Usulü Peynirli Pide - Adana Usulü Peynirli Pide Tarifi
Malzemeler :
* 3 su b
un
* Yarım paket yaşmaya
* 1 tatlı k
tuz
* Alabildiği kadar su
İç harcı için:
* 2 soğan
* 2 çorba k
tereyağı
* Beyaz peynir
* Maydanoz
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın
Unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin
Unun ortasına havuz açın ve içine yarım paket yaşmaya ilave edin
Yaş mayanın üzerine ılık su ilave edin ve ilk önce mayayı eritin
aha sonra unuda karıştırarak hamuru yoğurun
Hamuru kulak memesi kıvamında hazırlayın
Daha sonra pide hamurunu bezelere bölün
İç harcı için ise 2 adet soğanı yemeklik kesin
Tavaya tereyağını alın
Tereyağı eridikten sonra soğanları ilave edin ve soğanları kavurun
Bir karıştırma kabına beyaz peyniri rendeleyin
Üzerine ince kıyılmış maydanozu ilave edin
ve karıştırın
Pide hamurlarını tatlı tabağı büyüklüğünde açın
Pide hamurlarının üzerine peynirli ve soğanlı iç harcı yayın ve kenaralrını kapatıp pide şeklini verin
Fırın tepsisibe peynirli pideleri dizin
Mayalanması için bir süre beletin
Pideler mayalandıktan sonra önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul