Yalnız Mesajı Göster

Kurufasulyeli Mantı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kurufasulyeli Mantı



Kurufasulyeli Mantı Tarifi - Kurufasulyeli Mantının Yapılışı - Kurufasulyeli Mantı Nasıl Yapılır


Malzemeler:

3 su bardağı un

1 adet yumurta

yarım su bardağı su

4 su bardağı haşlanmış kurufasulye

8 su bardağı tavuk suyu

3 su bardağı yoğurt

3 diş sarımsak

tuz, karabiber

3 çorba kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı pulbiber


Hazırlanışı:


Hamuru hazırlamak için, un, yumurta, su ve tuzu yoğurun 10 dakika dinlendirin Haşlanmış kurufasuyle ve karabiberi birlikte robottan geçirin Dinlendirdiğiniz hamuru bezelere ayırın Unlu zeminde yarım mm kalınlığında açın Küçük kareler oluşturacak şekilde kesin Ortalarına kurufasulyeli harçtan koyun Dört kenarını birleştirerek kapatın Yağlanmış fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafifçe pembeleştirin Daha sonra kaynayan tavuk suyuna atıp haşlayın Servis tabağına alarak üzerine sarımsaklı yoğurt dökün Pulbiberi tereyağında yakıp, mantının üzerine gezdirerek servis yapın


Hamuru hazırlamak için, un, yumurta, su ve tuzu yoğurun 10 dakika dinlendirin Haşlanmış kurufasuyle ve karabiberi birlikte robottan geçirin

Alıntı Yaparak Cevapla