Konu
:
Kurufasulyeli Mantı
Yalnız Mesajı Göster
Kurufasulyeli Mantı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kurufasulyeli Mantı
Kurufasulyeli Mantı Tarifi - Kurufasulyeli Mantının Yapılışı - Kurufasulyeli Mantı Nasıl Yapılır
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 adet yumurta
yarım su bardağı su
4 su bardağı haşlanmış kurufasulye
8 su bardağı tavuk suyu
3 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
tuz, karabiber
3 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
Hazırlanışı:
Hamuru hazırlamak için, un, yumurta, su ve tuzu yoğurun
10 dakika dinlendirin
Haşlanmış kurufasuyle ve karabiberi birlikte robottan geçirin
Dinlendirdiğiniz hamuru bezelere ayırın
Unlu zeminde yarım mm kalınlığında açın
Küçük kareler oluşturacak şekilde kesin
Ortalarına kurufasulyeli harçtan koyun
Dört kenarını birleştirerek kapatın
Yağlanmış fırın tepsisine dizin
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafifçe pembeleştirin
Daha sonra kaynayan tavuk suyuna atıp haşlayın
Servis tabağına alarak üzerine sarımsaklı yoğurt dökün
Pulbiberi tereyağında yakıp, mantının üzerine gezdirerek servis yapın
Hamuru hazırlamak için, un, yumurta, su ve tuzu yoğurun
10 dakika dinlendirin
Haşlanmış kurufasuyle ve karabiberi birlikte robottan geçirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul