06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Midye Çöreği
Midye Çöreği Tarifi - Midye Çöreği Nasıl Yapılır - Midye Çöreği Malzemeleri
Midye Çöreği
2 yumurtanın sarısı
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı maya
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı pağ
1 paket margarin
Alabildiğince un
Tuz
iç malzemesi
Kıymalı veya peynirli iç
Midye Çöreği Tarifi
Hamur yoğuracağımız kaba yumurta sarılan, 1 çay bardağı yoğurt, 1 tatlı kaşığı maya, 1 çay bardağı ılık su ve 1 çay bardağı ılık yağı katıp, iyice karıştıralım Maya eridiğinde yeterince un ve tuz koyarak yoğuralım (poğaça hamuru kıvamında olsun) Hamuru yoğurur yoğurmaz, kabarmasını beklemeden 4 eşit parçaya bölerek beze yapalım Unlu bir zeminde, hazır yufka inceliğinde açalım Margarini eritip, yufkanın üzerine gezdirelim Fırça yardımı ile yufkayı iyice yağlayalım Diğer yufkayı da açalım İlk yufkanın üzerine serelim Onun üzerini de yağlayalım 2 yufkayı birlikte rulo yaparak saralım Diğer iki bezeyi de aynı şekilde açıp, rulo yapalım Ruloların içindeki yağın donması için buzlukta 5 dakika bekletelim Sonra buzluktan çıkarıp, 2 5 cm eninde parçalar keselim Kestiğimiz parçaların bir tarafını elimizde büzdürelim Yatık olarak koyalım Merdane ile yarım parmak kalınlığında inceltelim Peynirli veya kıymalı içi koyup, kapatalım
Kapattığımız kısmı bastırmadan kapatalım (pişerken kabarıp midye şeklini alması için) Kalan eritilmiş margarini üzerine dökelim
Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında altı ve üstü kızarana dek pişirelim
|
|
|