Konu
:
Kahvaltılık Açma Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kahvaltılık Açma Tarifi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kahvaltılık Açma Tarifi
açma nasıl yapılır - açmanın yapılışı - kahvaltılık tarifi - zeytinli açmaMalzemeler:
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta (Birinin sarısı üzerine)
2 yemek kaşığı şeker (Silme)
1 yemek kaşığı tuz (Silme)
1 paket yaş maya
Yeterince un
Susam – Çörekotu
Kahvaltılık margarin
Hazırlanışı:
Hamurun Hazırlanması:
Öncelikle sütü ılınıncaya kadar ısıtıyoruz
Yoğurma kabının içersinde maya ile beraber sütü karıştırıyoruz
(Maya eriyene kadar) İçersine yumurtaları (birinin sarısı ayrılmış), şekeri, tuzu ve sıvıyağı ilave ederek tekrar elimizle veya çırpıcı yardımıyla karıştırıyoruz
Kulak memesi kıvamında oluncaya kadar azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlıyoruz
Açma hamurunun özelliği çok sert olmamasıdır
Yoğurma işlemi bittikten sonra bez ile örtüyoruz ve bir poşetin içerisine koyarak ağzını sıkıca bağlıyoruz
1 saat boyunca mayalanmasını bekliyoruz
Hamura Şekil Verilmesi:
Mayalanan hamurdan ufak parçalar kopararak (cevizden biraz büyük) tezgahın üzerinde oval şekilde elimizle bastırarak açıyoruz
İçersine az miktarda kahvaltılık margarinden bıçak yardımıyla sürüyoruz
Hamuru rulo şeklinde sarıyoruz ve bükmeye başlıyoruz
Büktüğümüz hamurun uçlarını birleştirip, kahvaltılık margarinle yağladığımız tepsiye diğerleriyle birlikte aralıklı olarak diziyoruz
(Aralık bırakmaya özen gösterin çünkü çok kabarıyor)
Açmaların Pişirilmesi:
Bu ölçüden 2 tepsi açma çıkıyoruz
Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısını sürüyoruz
Çörek otu ve susam serperek 220 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 35 dakika pişiriyoruz
Not: Eğer zeytinli açma istiyorsanız, zeytin ezmesi veya çekirdekleri çıkartılmış zeytinlede deneyebilirsiniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul