Yalnız Mesajı Göster

Pazı ve Çökelekli Börek Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pazı ve Çökelekli Börek Tarifi



[B]Malzemeler


Çıtır çıtır lezzetli mi lezzetli bu böreği kesinlikle tavsiye ediyorum Malum mevsim kış ve pazıyı çok sık tüketiyoruz Bu ara böreğini yapmadığımı farkettim ve yine kolları sıvayıp mutfağa girdim Elde açmak biraz daha vakit alıyor ama onun lezzetini de yufkada alamıyorum doğrusu Bu sabah kızım uyanıncaya kadar yapıp fırına verdim bile)))

Hazırlama Zamanı 25 dakika

Pişirme Zamanı 35-40 dakika


Malzemeler

Hamuru için:


4 su bardağı un

1 yumurta

tuz ve su (yaklaşık 1 su bardağı alıyor)

İç harcı için:


1 bağ pazı

300 g çökelek

2 orta boy soğan

Tuz

Karabiber

Kırmızı pul biber

Zeytinyağı

Aralarına sürmek için:


Sıvı yağ

Üzeri için:


Yumurta sarısı ve çok az sıvı yağ karışımı

Hazırlanışı

Öncelikle pazı yapraklarının sap kısımlarını kesip yaprak kısımlarını güzelce bol suyla yıkayalım Küçük küçük keselim Genişçe bir kaba alalım pazıları Tavada küp doğradığımız soğanları az zeytinyağı ekleyip kavuralım Soğuyunca pazılara ekleyelim Çökeleği, tuzu, karabiberi ve pulbiberi de ekleyip iyice harmanlayalım İç harcımız hazır

Hamuru için bir kabın içerisine un, tuz, yumurta ve suyu alalım Yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım Hamur kıvamını alınca 10 adet beze yapalım Üzerini kapatalım Tezgaha un serpip 1 bezeyi alalım Üzerine de un serpip önce merdaneyle servis tabağı kadar açalım Daha sonra oklava yardımıyla biraz daha büyütelim Fırça ile yufkanın her tarafına sürelim İç harcımızı da uç kısmına paylaştırıp rulo yapalım Yağlanmış fırın tepsimize yerleştirelim Sırasıyla tüm bezeler için aynı işlemi uygulayalım En son olarak da üzerine fırçayla yumurta sarısı ve sıvıyağ karışımından sürelim

Önceden ısıtılmış 185 ‘C fırında kızarana kadar yaklaşık 35 – 40 dk pişirelim

Afiyet Olsun

NOT: Her fırının ısı ayarı farklılık göstereceğinden dolayı kontrollü pişirmenizi öneririm

Alıntı Yaparak Cevapla