Yalnız Mesajı Göster

Kahvaltı için Şelame

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kahvaltı için Şelame



şelame nedir - şelame nasıl yapılır - kahvaltılık tarifiMalzemeler:


hamur için:

3 su bardağı un

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağından biraz az zeytinyağı

1 yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

yarım paket kabartma tozu

bir miktar su (en fazla 1 çay bardağı)

iç malzemeleri:

200 gr beyaz peynir

bir miktar doğranmış maydanoz

farklı iç malzemesi:

5-6 patates, haşlanıp ezilmiş

1 tatlı kaşığı nane

tuz

karabiber

kızartmak için:

2 su bardağı ayçiçek veya mısırözü yağı


Hazırlanması:


1 hamur için gereken malzemeleri karıştırın (suyu azar azar ekleyerek kıvamını tutturun) unlanmış bir tahtanın üzerinde hamuru ikiye ayırın her bir parçayı merdane kalınlığında rulo haline getirin ruloları iki parmak genişliğinde parçalara kesin


2 kestiğiniz parçalara elinizle hafifçe bastırın bunları una bulayın una bulanmış parçaları merdaneyle (nescafe tabağı genişliğinde) yarım santim kalınlığında açın


3 açtığınız hamura 1 tatlı kaşığı iç malzemesinden koyun kenarlarına sıkıca bastırarak ay şeklinde kapatın (isterseniz ruletle de kesebilirsiniz) tüm hamuru aynı şekilde hazırlayıp üzerine kağıt havlu serilmiş tepsiye birbirlerine değmeyecek şekilde dizin (birbirlerine yapışmasınlar)


4 hamurları kızdırılmış yağda her iki tarafı da pembeleşene kadar kızartıp sıcak servis yapın


not: hamurlardan bazılarını iç koymadan açıp ortalarına delik açarak da (hava kabarcığı olmasın diye) kızartabilirsiniz


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla