Konu
:
Haşhaşlı Çörek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Haşhaşlı Çörek Tarifi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haşhaşlı Çörek Tarifi
Haşhaşlı Çörek Tarifi -
Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
½ su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket tek kullanımlık maya
Aldığı kadar un (5 su bardağı un)
İçi için
1 su bardağı haşhaş ezmesi
1 su bardağı sıvı yağ
Tercihe göre 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Hazırlanışı
-Yoğurma kabında ılık süt, sıvı yağ, şeker ve tuzu karıştırın, üzerine maya ve elediğiniz unu ilave ederek kulak memesi kıvamında hamur yoğurun
-Yoğurduğunuz hamuru mayalanmasını beklemeden 6 eşit parçaya ayırıp 6 beze yapın( Bezeleri üçerli iki gruba ayırın)
-Bezeleri hafif unladığınız zeminde 25-30 cm çapında açın
Aralarına haşhaşlı karışımdan sürerek üç yufkayı üst üste koyun
Üstteki yufkaya da haşhaşlı karışımdan sürdükten sonra üçlü yufkayı rulo yaparak sarın (Diğer 3 bezeyi de aynı şekilde açarak üzerlerine haşhaş sürüp rulo yapın)
- Yaptığınız hamur rulosunu her iki taraftan hafifçe çekiştirerek uzattın
Sonra hamur rulosunu 2-3 parmak kalınlığında kesin
Kestiğiniz parçaları yağladığınız tepsiye dik olarak sıralayın
- Üzerlerine kalan yağlı haşhaşlı karışımdan sürün
-Tepsiyi mayalanması için sıcak bir ortamda (fırında veya güneş gören bir yerde) bir saat bekletin
-Hamur mayalanıp iki misline ulaştığında, önceden ısıttığınız (200 derece) fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin
Haşhaşlı karışım: Büyükçe bir kasede sıvı yağ ile haşhaşı karıştırarak inceltin (Azıcık tuz ilave edin)
Tercihe göre dövülmüş ceviz ilave edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul