Yalnız Mesajı Göster

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Çörek Tarifi



Haşhaşlı Çörek Tarifi -

Malzemeler


2 su bardağı ılık süt

½ su bardağı sıvı yağ

1 çorba kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket tek kullanımlık maya

Aldığı kadar un (5 su bardağı un)

İçi için


1 su bardağı haşhaş ezmesi

1 su bardağı sıvı yağ

Tercihe göre 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz

Hazırlanışı


-Yoğurma kabında ılık süt, sıvı yağ, şeker ve tuzu karıştırın, üzerine maya ve elediğiniz unu ilave ederek kulak memesi kıvamında hamur yoğurun

-Yoğurduğunuz hamuru mayalanmasını beklemeden 6 eşit parçaya ayırıp 6 beze yapın( Bezeleri üçerli iki gruba ayırın)

-Bezeleri hafif unladığınız zeminde 25-30 cm çapında açın Aralarına haşhaşlı karışımdan sürerek üç yufkayı üst üste koyun Üstteki yufkaya da haşhaşlı karışımdan sürdükten sonra üçlü yufkayı rulo yaparak sarın (Diğer 3 bezeyi de aynı şekilde açarak üzerlerine haşhaş sürüp rulo yapın)

- Yaptığınız hamur rulosunu her iki taraftan hafifçe çekiştirerek uzattın Sonra hamur rulosunu 2-3 parmak kalınlığında kesin Kestiğiniz parçaları yağladığınız tepsiye dik olarak sıralayın

- Üzerlerine kalan yağlı haşhaşlı karışımdan sürün

-Tepsiyi mayalanması için sıcak bir ortamda (fırında veya güneş gören bir yerde) bir saat bekletin

-Hamur mayalanıp iki misline ulaştığında, önceden ısıttığınız (200 derece) fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin


Haşhaşlı karışım: Büyükçe bir kasede sıvı yağ ile haşhaşı karıştırarak inceltin (Azıcık tuz ilave edin)

Tercihe göre dövülmüş ceviz ilave edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla