Konu
:
Kars Ketesi
Yalnız Mesajı Göster
Kars Ketesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kars Ketesi
Kars Ketesi tarifi - Kars Ketesi yapilisi
Malzemeler:
*
2 su bardağı süt
*
1 su bardağı su
*
gr
pakmaya
*
1 yemek kaşığı tuz
*
1 tatlı kaşığı şeker
*
Aldığı kadar un
*
250 gr
tereyağ(yufkaları yağlamak için)
*
200 gr
sıvıyağ(yufkaları yağlamak için)
*
2 yumurta sarısı(üstüne sürmek için)
Hazırlanışı:
Ilık sütte maya eritilir
Su, tuz, şeker ve aldığı kadar un ilave edilip, yumuşak bir hamur elde edilir
#
On dakika yoğrulur
Üstü nemli bir bezle örtülüp mayalanması için sıcak bir yerde yirmi dakika bekletilir
Hamur eşit parçalara bölünerek yuvarlanır
Unlanarak tek tek açılır
Tereyağ eritilir, sıvıyağ karıştırıp kaynatılır
Açılan yufka geniş bir tepsi veya tezgahta yağlanır
Kenarlarından esnetililerek , büyütülür
El genişliğinde şeritlere bölünür
İlk parçadan başlayarak el genişliğinde katlanır
Katlanan parçanın yağ akan tarafı içe gelecek şekilde koyulur, bütün parçalar bu şekilde katlayarak bir yufka bitirilir
Tepsiyi çok az yağlanır, keteler elle bastırarak yayılır
Yumurta sarılarını
çırpıp üstüne sürülür
Önceden ısıtılmış fırında pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul