Konu
:
Tuzlu Çörek - Hıdırellez Çöreği
Yalnız Mesajı Göster
Tuzlu Çörek - Hıdırellez Çöreği
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tuzlu Çörek - Hıdırellez Çöreği
hıdırellez çöreği nasıl yapılır - hıdırellez çöreği tarifi
MALZEMELER
250 gr
margarin (oda sıc
)
1 ad
yumurta (sarısı içine, beyazı dışına)
1/4 su bard
sıvıyağ
1 kahve fincanı sirke
2,5 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Süslemek için,
Çörekotu,susam ve haşhaş tohumu
HAZIRLANMASI:
1-Tüm malzemelerinizi bir mutfak kabına aktarıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun
2-Hazırladığınız hamurdan parçalar kopartıp şekillendirin ve yağlanmış fırın tepsinize dizin
Üzerlerine yumurta akı sürüp çörekotu/susam/haşhaş tohumu serpiştirin
3-180C fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin
Not:
Hıdrellez çöreğinin yapım esnasında içine bir adet bozuk para konulur ve hıdrellez günü çörek ilk önce Allah için ,hane için ve hadeneki bireyler için sıra ile dilim dilim kesilir
para kime çıkarsa o yıl o kişinin dilekleri olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul