Konu
:
Pırasalı Havuçlu Börek
Yalnız Mesajı Göster
Pırasalı Havuçlu Börek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pırasalı Havuçlu Börek
Pırasalı Havuçlu Börek tarifi - Pırasalı Havuçlu Börek nasıl yapılır
Malzemeler
5 adet yufka
1 kg pırasa
3-4 adet havuç
Sosu için;
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 şişe soda
2 adet yumurta (1 tanesi üstü için)
Hazırlanışı
Pırasalar güzelce ayıklanıp yıkandıktan sonra incecik doğranır
Havuçlar da rendelenir
Genişçe bir tavaya biraz sıvı yağ konur ve pırasalar ile havuçlar ilave edilerek yumuşayana kadar pişirilir
Tuz ve karabiber eklenerek soğumaya bırakılır
Sosu için; yoğurttan bir kaşık kadar ayrılır kalan kısım bir kaba alınır
Soda, sıvıyağ ve 1 adet yumurta iyice çırpılır (mikser varsa daha iyi olur çünkü pütürsüz bir karışım olması gerekiyor)
Yufkanın biri masa üzerine veya nerede yapılacaksa oraya serilir ve hazırlanan sostan üzerine dökülerek her yerine sürülür
Daha sonra soğuyan harçtan bir kısım resimdeki gibi üzerine yayılır
Yarıya kadar rulo olarak sarılır ve ortadan kesilir
Sarılan kısım kendi etrafında çevrilir ve tepsinin tam ortasına yerleştirilir
Diğer yarısı da aynı şekil rulo yapılır ve öncekinin etrafına çevrilir
Kalan yufkalarda aynı şekil yapılır
Kalan sosun içine (kalırsa) ayrılan yoğurt ve 1 adet yumurta eklenerek iyice çırpılır ve böreğin üstüne sürülür
Yarım saat kadar sosunu iyice çekmesi beklenir
Arzuya göre susam çörek otu serpilir
200 derecede üstü kızarana kadar pişirilir
Fırından çıkınca üzerine nemli bir havlu kapatılır ve ılındıktan sonra dilimleyerek servis yapılır
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul