Konu
:
Kavurmalı Kabarık Börek
Yalnız Mesajı Göster
Kavurmalı Kabarık Börek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kavurmalı Kabarık Börek
Kavurmalı Kabarık Börek Tarifi - Kavurmalı Kabarık Börek Yapılışı - Kavurmalı Kabarık Börek Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kavurmalı Kabarık Börek
Malzeme Listesi:
4,5 Su B
Un
2 Yumurta
2 Çorba K
Yoğurt
100 Gr
Tereyağı
Yarım Çay B
Sirke
1 Çay B
Süt
1 Pk
Kabartma Tozu
1 Tatlı K
Tuz
İç Harcı İçin:
4 Soğan
200 Gr
Kavurma
1 Tutam Maydanoz
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Üzeri İçin:
1 Yumurta Sarısı
Hazırlanışı:
Unu karıştırma kabına alıyoruz
Üzerine tuzu ve kabartma tozunu döküyoruz ve karıştırıyoruz
Ortasını açarak yoğurdu, sütü, tereyağını, sirkeyi koyuyoruz
Yumurtanın birinin sarısını üzeri için ayırıyoruz kalanını hamura kırıyoruz
Ortasından yoğurmaya başlıyoruz
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz ve bir süre dinlendiriyoruz
iç harcı için soğanları yemeklik doğruyoruz
Tavaya sıvıyağ koyuyoruz ve soğanları kavuruyoruz
Kavurmayı da doğruyoruz ve tavaya ekliyoruz
Tuzunu ve karabiberini atıyoruz
Maydanozları ince ince kıyıyoruz ve harcımızın altını kapatınca tavaya ilave ediyoruz
Hamurumuzu ikiye bölüyoruz
Yuvarlak tepsimizin boyutunda açıyoruz
Açtığımız bir parça hamuru yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz
İç harcı ilk kat hamurun üzerine döküp yayıyoruz
Diğer hamuru da tepsi boyunda açarak üzerini kapatıyoruz
Kenarlarını parmaklarımızla kapatıyoruz
Bıçakla kare dilimliyoruz
Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul