Yalnız Mesajı Göster

Domates Soslu Mantı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domates Soslu Mantı




Domates soslu mantı malzemeleri


400 gr hazır mantı


5 litre su


1 kahve fincanı zeytinyağı


1 soğan


2 diş sarımsak


4 domates


1 su bardağı domates suyu


1 çorba kaşığı taze adaçayı


1 kahve fincanı krema


50 gr parmesan peyniri


Tuz


karabiber

Domates soslu mantı hazırlanışı


Geniş bir tencerede 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş suyu kaynatın

Mantıları ekleyip hafif yumuşayıncaya kadar pişirin

Mantıları süzün Zeytinyağının yarısı ile karıştırıp tatlandırın


Domateslerin kabuklarını soyun

Dörde bölüp çekirdeklerini temizleyin

1 santim kalınlığında uzun şeritler halinde kesin

Soğan ve sarımsakları soyup kıyın


Geniş bir tavada kalan zeytinyağını ısıtın

Kıyılmış soğan ve sarımsakları 5 dakika kadar (rengi dönmeden) kavurun

Domates suyunu ekleyin ve boza kıvamı alana kadar kısık ateşte pişirin


Doğranmış domatesleri ilave edip 5 dakika daha pişirin

Küçük doğranmış adaçaylarını ekleyip bir kaç dakika daha pişirmeye devam edin Ocaktan alın

İyice çırpılmış krema, tuz ve karabiber ekleyip tatlandırın


Haşlanıp süzülmüş mantıyı servis tabağına aktarın

Mantının üzerine domatesli sosu gezdirerek dökün

Rendelenmiş parmesan peyniri ile süsleyip sıcak yada ılık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla