Konu
:
Domates Soslu Mantı
Yalnız Mesajı Göster
Domates Soslu Mantı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Domates Soslu Mantı
Domates soslu mantı malzemeleri
400 gr hazır mantı
5 litre su
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 soğan
2 diş sarımsak
4 domates
1 su bardağı domates suyu
1 çorba kaşığı taze adaçayı
1 kahve fincanı krema
50 gr parmesan peyniri
Tuz
karabiber
Domates soslu mantı hazırlanışı
Geniş bir tencerede 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş suyu kaynatın
Mantıları ekleyip hafif yumuşayıncaya kadar pişirin
Mantıları süzün
Zeytinyağının yarısı ile karıştırıp tatlandırın
Domateslerin kabuklarını soyun
Dörde bölüp çekirdeklerini temizleyin
1 santim kalınlığında uzun şeritler halinde kesin
Soğan ve sarımsakları soyup kıyın
Geniş bir tavada kalan zeytinyağını ısıtın
Kıyılmış soğan ve sarımsakları 5 dakika kadar (rengi dönmeden) kavurun
Domates suyunu ekleyin ve boza kıvamı alana kadar kısık ateşte pişirin
Doğranmış domatesleri ilave edip 5 dakika daha pişirin
Küçük doğranmış adaçaylarını ekleyip bir kaç dakika daha pişirmeye devam edin
Ocaktan alın
İyice çırpılmış krema, tuz ve karabiber ekleyip tatlandırın
Haşlanıp süzülmüş mantıyı servis tabağına aktarın
Mantının üzerine domatesli sosu gezdirerek dökün
Rendelenmiş parmesan peyniri ile süsleyip sıcak yada ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul