Yalnız Mesajı Göster

Zeytinli Poaça Tarifi ve Hazırlanışı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinli Poaça Tarifi ve Hazırlanışı



Malzemeler

3 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta (akı hamura sarısı üzerine
Küçük paket kuru maya (instant maya)
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
çörek otu
İç harcı için:

çekirdeği çıkarılmış doğranmış zeytin
üzeri için:

susam
yumurta sarısı
sıvı yağ
Hazırlanışı
Yoğurma kabına un alınır ve kuru maya,tuz,çörekotu,şeker eklenir ve harmanlanır
Sıvı yağ eklenir ve yavaş yavaş ılık süt eklenerek yoğurulup yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir,iki katı kadar kabarıncaya kadar dinlendirilir
Kabaran hamurdan minik bezeler alınır çay tabağı kadar açılıp içine zeytin harç konup ağzı kapatılır
Üzerine yumurta sarısı ve sıvıyağ karışımı sürülüp,susam serpilip 175 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilirafiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla