Konu
:
Ağzı Yumuk
Yalnız Mesajı Göster
Ağzı Yumuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ağzı Yumuk
ağzıyumuk tarifi - yemekteyiz urfa - urfa yemekleri -agziyumuk nasıl yapılır
Gerekli Malzemeler;
1 kaşık margarin,
1 yumurta
1/2 kg kıyma
4 su bardağı un
200 gr ceviz içi
3 su bardağı kızartmak için yağ
1 çay kaşığı karabiber,
Tuz
Alabildiği kadar su
Yapılışı:
Kıyma çok az tuz ve su ilavesi ile bir tavada kavrulur
Kıyma piştiğinde, kıyılmış ceviz, karabiber ve tuzu eklenir, karıştırılır ve soğumaya bırakılır
4 su bardağı un, margarin, bir yumurta, tuz ve aldığı kadar su ile hamur yapılır
Ceviz iriliğinde bezeler hazırlanır
Avuç içi büyüklüğünde açılan bezelerin içine daha önce pişirip soğuttuğumuz kıyma taşmayacak şekilde koyulur
Hamurun ağzını kapatırken, içi dışarı çıkmayacak şekilde toplanıp ağzının büzülmesine dikkat etmek gerekir
Bohça şekline getirilen “Ağzı Yumuk”lar bol yağda önce ağzının yumulmuş kısmı olmak üzere kızartılır
Sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul