Konu
:
Haşhaşlı Çörek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Haşhaşlı Çörek Tarifi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haşhaşlı Çörek Tarifi
haşhaşlı çörek nasıl hazırlanır - haşhalı ekmek - hamur işleri
Malzemeler
1 kg un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
aldığı kadar ılık su
tuz
1 adet yumurta
Hazırlanışı
Ezilmiş haşhaş (hazır satılıyor, bulamazsanız haşhaşı yağsız teflonda kavurun ve robotta yağı iyice çıkana kadar çekin
)
Dilerseniz haşhaşın içine dövülmüş cevizde koyabilirsiniz
Sıvıyağ
Bir kase içerisinde mayayı ve şekeri ılık su ile eriterek 5 dakika kadar bekletelim
Hamur kabına unu ve tuzu koyarak mayamızı da ekleyelim ılık su ile yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yuğuralım
Üzerini örterek mayalanmasını bekleyelim
İstenirse fırınlarda satılan hamurlarlada yapılabilir
Hamurun nayası geldikten sonra hamuru 4 eşit parçaya bölün
Hamurları elinizle biraz genişleterek üzerine sıvı yağ dökün ve haşhaşı üzerine yayın
Bütün parçaları aynı şekilde aralarına haşhaş koyarak üst üste yerleştirin Oluşan 4 katlı hamuru elinizle büyütün ve bıçakla 4 cm lik şeritler halinde keserek kendi etrafında burun ve tepsiye yanyana gelecek şekilde dizinFırına sürmeden önce çörekleri dilediğiniz boyda kesin Üzerine yumurta sarısı sürerek fırında pişene kadar kızartın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul